Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’alcalde fa una crida al civisme i activa l’Observatori de l’Oci per buscar solucions “pactades” per a combatre el botellot

Joan Ribó convoca també una reunió d’urgència amb Policia Local “per estudiar mesures per frenar el botellot i garantir el dret al descans en tots els barris”

• Policies locals vigilen la ciutat per garantir el dret al descans.

18/10/2021

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este matí que l'Ajuntament activarà l'Observatori de l'Oci i Turisme perquè este espai de diàleg comence a treballar en les mesures "pactades" que han de servir per a combatre el fenomen del botellot en la ciutat. El màxim responsable de la ciutat s'ha mostrat "preocupat" pels casos de botellot a diversos barris i per això ha convocat una reunió amb Policia Local “per a tractar la qüestió amb urgència”.

 

L'Ajuntament de València posarà en marxa en les pròximes setmanes l'Observatori de l'Oci i Turisme, una taula de diàleg permanent amb les associacions veïnals i l'hostaleria per tal de resoldre els problemes derivats d'estes activitats econòmiques. L'alcalde Joan Ribó ha explicat que s'ha de constituir per a començar a treballar en les mesures "pactades" que han de servir per a combatre el botellot en els distints barris de la ciutat en el que s'ha detectat esta pràctica.

Ribó ha fet hui una crida al civisme i al compliment de les normes bàsiques de convivència en la ciutat. "Volem demanar a la gent jove un respecte per les normes de convivència i una contenció en l'ús de l'alcohol, perquè d'alguna manera són les causes del botellot", ha explicat l'alcalde després de les últimes notícies sobre este fenomen a la ciutat. "És cert que és un tema que no es produeix només a València, però això no ens pot acontentar en absolut", ha volgut destacar.

L'alcalde ha explicat l'estratègia que des de l'Ajuntament es durà a terme en les setmanes que venen per a buscar solucions al botellot. "En aquests moments estem en la fase de constitució de l'Observatori de l'Oci juntament amb les associacions de veïns i l'hostaleria per a buscar solucions mitjançant un tractament barri per barri", ha destacat Joan Ribó sobre la pròxima constitució d'este espai de diàleg que s'estrena amb esta important qüestió.

“En segon lloc —ha afegit Ribó—he convocat una reunió urgent amb la Policia Local per a tractar aquest tema”. “No es tracta de donar una resposta únicament policial, però evidentment hi ha una falta de respecte a unes mínimes normes de convivència, davant el que nosaltres hem de respondre”, ha assenyalat el màxim responsable de la ciutat.

Joan Ribó ha mostrat la seua preocupació davant la problemàtica del botellot. Per això, "sol·licitem que tot el món complisca i respecte les normes de convivència, perquè el nostre objectiu és garantir el dret al descans en tots els barris de la ciutat; ens sembla un objectiu fonamental", ha remarcat l'alcalde de València.

Una demanda veïnal

L'Observatori de l'Oci es constitueix com a grup de treball o taula de diàleg i estarà coordinat amb el Consell Municipal de Turisme. Entre les seues funcions es troben les de formular recomanacions i propostes, intercanviar experiències amb organismes similars, rebre informació i avaluar les polítiques públiques o difondre informació, amb l'objectiu de millorar les mesures relacionades amb l'oci i el turisme a la ciutat.

El Ple de l'Ajuntament de València aprovà per unanimitat una declaració institucional sobre l'Observatori de l'Oci i Turisme el 28 de febrer de 2019 a proposta de la Federació d’Associacions de Veïns de València, mentre que a final de juliol d'este any es va aprovar en la Junta de Govern Local la seua creació. L'observatori estarà presidit per l'alcalde, que nomenarà un coordinador o coordinadora, un terç dels membres seran a proposta de les associacions veïnals, un altre terç a proposta de les organitzacions empresarials i un terç més a proposta del consistori.

Recursos multimèdia

Joan Ribó