S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Més de mig miler de persones han passat pels Punts Violeta en Cap d’Any per a demanar informació

• Icona oficial dels punts violeta a València

03/01/2023

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Lucía Beamud, ha fet balanç del funcionament dels tres Punts Violeta que va instal·lar el consistori en la festa de Cap d’Any a la plaça de l’Ajuntament. “En general, fem una valoració positiva”, ha indicat Lucía Beamud, i és que, segons ha explicat l’edila, “les persones que han acudit a sol·licitar informació han manifestat que és un recurs necessari que genera seguretat i confiança en saber que es pot recórrer a ell en cas de necessitat; convertint-se una vegada més en un referent on anar, en definitiva, en un punt segur”. En total, van passar pels Punts Violeta 584 persones, de les quals 416 van ser dones i 168 homes, en la gran majoria dels casos per a demanar informació.
 

Pel que fa a les atencions per temes més concrets, es pot destacar la d’una dona que va explicar la seua història de maltractaments i va manifestar el seu descontent amb els servicis de protecció d’un poble de Terol. La resta van ser tres queixes de xiques joves, a les quals el Punt Violeta els va servir per manifestar que, a les aglomeracions, hi havia alguna persona que aprofitava la situació per fer tocaments. Es tracta de conductes percebudes com a assetjament sexual per les joves que al mateix temps van manifestar el seu descontent per ser difícils de denunciar, ja que no saben com identificar l'agressor. En tot cas, de les dones que van acudir als punts violeta, cap va voler interposar denúncia.

Pel que fa al repartiment de fullets amb informació municipal i d'altres organismes, així com xapes, es van repartir una mitjana 250 per Punt Violeta. La regidora Lucía Beamud considera que “els punts han complert amb el seu objectiu de sensibilitzar la ciutadania i generar consciència sobre la violència de gènere i servir com a punt de desfogament per a totes aquelles situacions de violència en general que pateixen les dones”. Els Punts Violeta van estar en funcionament durant la nit del 31 de desembre a la matinada de l'1 de gener de 2023, durant una jornada de 6 hores de forma continuada.

Els Punts Violeta són espais útils per a la sensibilització i la prevenció sobre les agressions sexistes, així com per traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l'atenció a víctimes. La seua finalitat, per tant, és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa amb respecte per les dones, lliures d'assetjament i humiliació masclista.

Recursos multimèdia

Lucía Beamud