S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme encarrega a AUMSA la redacció dels Plans Especials de Ciutat Fallera, la Malva-rosa i Castellar-Oliveral

Sandra Gómez: “Els tres plans permetran avançar en l'adaptació dels nostres barris a les noves directrius de qualitat urbana, mobilitat i sostenibilitat, dotant el barri de nous habitatges, dotacions i zones verdes, transformant els nostres barris en barris 15’”

• En l'actualitat, alguns d'ests plans estan obsolets i és necessària la seua actualització.

23/10/2022

L'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament ha revisat el planejament i ha encarregat a AUMSA la redacció dels Plans Especials de Ciutat Fallera, la Malva-rosa i Castellar-Oliveral. La Junta de Govern Local va aprovar el divendres passat l'encàrrec a AUMSA, perquè s'ocupe de redactar tota la documentació necessària per a poder tramitar els Plans Especials.

 

Des de fa diversos anys, l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament està realitzant les revisions de planejament necessàries per tal d’adaptar-lo a les necessitats dels veïns i veïnes. En l'actualitat, alguns d'ests plans estan obsolets i és necessària la seua actualització.

En el cas dels Plans Especials de Ciutat Fallera i la Malva-rosa, des del Servici de Planejament, ja s'han fet els primers treballs que inclouen els tràmits de consulta prèvia i participació ciutadana, i els documents d'avanç i diagnòstic d'avaluació ambiental. A continuació, AUMSA s'encarregarà d'elaborar tota la documentació necessària per a la tramitació urbanística, que és la que se sotmetrà a informació pública abans de la seua aprovació. Quant al Pla Especial de Castellar-Oliveral, a més, es redactarà tota la documentació necessària per a la fase d'avaluació ambiental i participació ciutadana.

El Pla Especial Ciutat Fallera proposa reorganitzar les reserves dotacionals previstes pel Pla General, per a dotar de millors servicis al barri, posar en valor i donar un ús adequat a les edificacions protegides (Casino de l'Americà, Alqueria la Torre, Alqueria Els Moros), i integrar l'estructura agrària existent en la Infraestructura Verda del territori, dissenyant una nova vora urbana. Tot això, estarà d'acord amb el projecte d'ampliació del parc de Benicalap, presentat enguany.

“Treballem perquè, amb este nou Pla Especial, es preserve l'activitat artesana fallera, tan característica d'este barri, i en paral·lel es regenere econòmicament la zona, es recupere l'espai públic per a les persones i se salvaguarde el patrimoni”, ha declarat Gómez.

En el cas de la revisió del Pla Especial de la Malva-rosa, s'han recollit qüestions plantejades per l'associació de veïns i veïnes, com la remodelació de la plaça 7 d'Octubre i la zona verda en Vicente la Roda, la millora de la qualitat urbana dels carrers actuals, l'adequació de solars per a ús d'aparcament o l'obertura d'un carrer al costat de l'Hospital de Sant Joan. En el pla especial s'inclouran a més les determinacions que s'establisquen en l'estudi que des d'urbanisme s'està realitzant per a la regeneració de les Casetes Roses. “És molt necessària una regeneració que ajude a reduir els problemes de convivència i que permeta que la Malva-rosa siga el barri viu i digne que mereixen els seus veïns i veïnes” ha declarat Gómez.

A Castellar-Oliveral, a causa del temps transcorregut des de l'aprovació del Pla General de 1988, era evident la necessitat de revisar la seua ordenació per a poder donar solució als problemes detectats fonamentalment en tres àmbits, ha explicat la regidora. En primer lloc, el reconeixement del traçat històric de la trama urbana del poble i la preservació el patrimoni arquitectònic. A més, el pla general preveia un excés d'espais lliures i equipaments educatius i un dèficit en altres dotacions. És necessària la seua actualització perquè responga a les necessitats dels veïns i veïnes. Finalment, inclourà qüestions relacionades amb la mobilitat i l'accessibilitat de la zona, perquè el municipi siga més segur i accessible.

“Castellar-Oliveral tindrà un Pla Especial que responga a les necessitats dels seus habitants, que permetrà la creació de noves dotacions, pose en valor el seu patrimoni i millore l'accessibilitat i seguretat dels seus carrers”, ha conclòs Sandra Gómez.

Les tres revisions de planejament se sumen a les revisions que ja estan en marxa als barris Campanar, Benimaclet i el Cabanyal. Esta última s'aprovarà pròximament de manera definitiva. Les revisions pretenen actualitzar el planejament de tota la ciutat sobre la base dels criteris de la Ciutat 15 minuts per a incloure servicis i dotacions de proximitat, espais residencials i de treball, que faciliten la vida de les persones i fomenten una activitat i sostenible.