S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València s'unix en suport de la candidatura per a ser Capital Verda Europea 2024

Joan Ribó: “ser Capital Verda Europea és la constatació de la transformació de València gràcies a l’impuls de renaturalització de la ciutat, mobilitat sostenible, transició energètica i recuperació de l’espai públic per a les persones”

• València és ciutat finalista, juntament amb Càller (Itàlia)

03/10/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha intervingut en l'acte de suport a la candidatura de València com a Capital Verda Europea 2024 junt amb Gorka Urtaran, alcalde de Vitòria, ciutat que va ostentar esta capitalitat fa deu anys. L'acte, que s'ha desenvolupat al costat del Moll 3 del Parc Central, ha sigut clausurat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. També ha comptat amb l'assistència de nombrosos representants d’institucions valencianes així com de la societat civil. València és ciutat finalista, juntament amb Càller, per a rebre esta distinció que es decidirà el pròxim 27 d’octubre en Grenoble.

 

Joan Ribó ha elogiat les polítiques desenvolupades a la ciutat de Vitòria que “per a nosaltres ha sigut un referent” –ha dit- i ha recordat també que València compartix amb la ciutat basca haver sigut triades entre les cent ciutats europees que seran climàticament neutres en 2030. Per a l'alcalde de València “este és un repte fonamental que suposa accelerar les transformacions urbanes. Hi ha qui pensa que això és una cosa utòpica. El realment utòpic és pensar que València puga no arribar a ser una ciutat neutra en emissions”.

L'alcalde de Vitòria, per la seua banda, ha donat suport a la candidatura de València i ha destacat el treball realitzat en els últims anys en la promoció i creació d'espais verds. La trobada, desenvolupada al Parc Central, és preludi de l'acte que tindrà lloc el pròxim 27 d'octubre en Grenoble, moment en el qual es donarà a conéixer quina ciutat s'alça amb el títol de Capital Verda Europea 2024. València, que ha arribat a la final, es disputa el títol amb la ciutat italiana de Càller.

Per a l'alcalde de València, re naturalitzar la ciutat “no sols és una cosa viable sinó que és absolutament necessari”. Ribó ha recordat que “el 70% dels veïns i veïnes de València té una zona verda a 5 minuts de casa” i ha afirmat que la ciutat ha fet de la mobilitat sostenible “una prioritat” i ha recordat els quasi 200 quilòmetres de carril bici i cicle-carrers de la ciutat.

Joan Ribó ha recordat la singularitat de València per l'existència d'una “horta periurbana i intraurbana que constituïx un anell verd”. Ribó ha assenyalat que “València és una ciutat en transformació cap a un model sostenible i saludable” i ha apostat perquè el “Model València” es convertisca en un model mediterrani de polítiques verdes: “ens agrada aprendre d'altres ciutats com hem fet amb Vitòria, però tenim un model propi, el Model València” ha conclòs l'alcalde.

Este acte de suport a la candidatura de València ha tingut també caràcter lúdic amb una fira instal·lada a l'esplanada al costat del Moll 3 del Parc Central en la qual el públic assistent ha gaudit de diferents activitats relacionades amb la sostenibilitat, l'agricultura i l'alimentació, tot això amenitzat amb l'actuació de la DJ Lauder.