S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament obri al públic els parcs de la Font Podrida-Doctor Lluch, al Cabanyal, després de la seua millora

Sergi Campillo destaca la inversió de més de 262.000 euros de fons EDUSI per a reformar dos espais i fer-los més inclusius

• El codi de colors utilitzat per als nous paviments en recorda a la mar

05/12/2022

LAjuntament de València ha obert al públic els parcs de la Font Podrida-Doctor Lluch, al barri del Cabanyal-Canyamelar, al districte dels Poblats Marítims, després de realitzar obres de millora de tots dos espais amb un pressupost de 262.565,16 euros, IVA inclòs, procedents dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (EDUSI).
 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que esta proposta “va estar consensuada amb la ciutadania i és una actuació important perquè és el segon dels quatre jardins que es desenvolupen amb fons EDUSI als Poblats Marítims”.

Al jardí del carrer de la Font Podrida s’ha renovat per complet la zona de jocs infantils, s’ha creat una nova zona delimitada de socialització canina i s’han plantat nous arbres que puguen generar ombra. Respecte a l’actuació en una part del jardí del carrer del Doctor Lluch, la intervenció també ha renovat la zona infantil i s’ha adaptat un espai per a instal·lar-hi aparells biosaludables.

Les obres de totes dos actuacions s’han realitzat en, aproximadament, tres mesos, han incrementat la inclusivitat dels espais i han apostat per connectar els parcs amb el caràcter mediterrani del barri amb la incorporació d’elements que el vinculen d’alguna forma amb la mar.

Uns murets de formigó de poca altura delimiten els espais i recorreguts dels parcs, els quals servixen, al seu torn, de bancs per a seure i afavorir el sorgiment de diverses zones. Per la seua disposició, els elements per a seure faciliten la relació entre les persones usuàries del parc alhora que generen espais de convivència i multiús.

El codi de colors utilitzat per als nous paviments recorda també a la mar i la sorra de la platja i dona identitat pròpia als parcs. Així, als jardins del carrer de la Font Podrida s’ha actuat de manera que es renova per complet la zona de jocs infantils, s’ha creat una nova zona delimitada de socialització canina i s’han plantat nous arbres que produïxen ombra.

Quant a l’actuació als jardins del carrer del Doctor Lluch, també s’ha renovat la zona infantil i s’ha adaptat una zona on s’han col·locat elements biosaludables. A mitjans de desembre, l’Ajuntament també obrirà la zona de jocs i biosaludables de la part que recau al carrer del Doctor Lluch.
 

 

 

 

 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo