S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Cicle Integral de l'Aigua aprova el projecte del depòsit de tempestes del carrer Eivissa

Elisa Valía: “Esta infraestructura és fonamental per al Parc de Desembocadura i ajudarà a afrontar els episodis de pluges torrencials”

• Estarà situat en la confluència del carrer Eivissa amb el passeig de l'Albereda

17/09/2022

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte d'obres del depòsit de Tempestes que se situarà en la confluència del carrer Eivissa amb el passeig de l'Albereda. La infraestructura, que compta amb un pressupost de 14,8 milions d'euros i un termini d'execució de 29 mesos, contempla, a més del mateix depòsit, la definició de les obres del col·lector d'ompliment i del canal sobreeixidor així com l'estació de bombeig i impulsió per al buidatge. Així mateix, el projecte inclou el projecte de reposició de la urbanització, de l'arbratge i de la zona verda del tram del Jardí del Túria on se situa la instal·lació.

 

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha destacat la importància d'este projecte perquè, “a més de formar part del conjunt de depòsits de tempestes que faran de València una ciutat molt més resilient davant els episodis de pluges torrencials que cada vegada són més freqüents i intensos, és un projecte estratègic per a desenvolupar el Parc de Desembocadura”.

Valía ha explicat que la importància estratègica del depòsit del carrer Eivissa ha motivat que el Cicle Integral de l'Aigua haja presentat el projecte per al seu finançament amb fons europeus. “Este projecte és fonamental per a desenvolupar el Parc de Desembocadura, que és un projecte estratègic de la ciutat i amb la seua aprovació en Junta de Govern fem un pas més cap a la seua execució”, ha manifestat.

El depòsit de tempestes per a captar aigües pluvials del carrer Eivissa, juntament amb la depuradora del Saler i el depòsit de la Malva-rosa formen part de l'estratègia que ha desenvolupat el Cicle Integral de l'Aigua perquè la ciutat puga afrontar amb totes les garanties els episodis de fortes precipitacions que cada vegada són més freqüents a conseqüència dels efectes del canvi climàtic.