S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament reedita l'obra “El joc de pilota a València” d'Almela i Vives

L'obra, en versió bilingüe castellà-valencià, es presenta demà en el Trinquet de Pelayo

• Portada del llibre que es presenta demà a les 19 h. en el Trinquet de Pelayo

06/02/2023

La monografia de Francesc Almela i Vives sobre el joc de la pilota es va publicar en 1960 en Castellà. La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals la reedita ara en versió bilingüe i amb un extens estudi introductori a càrrec de Juan Antonio Ureña Salcedo. La regidora Gloria Tello ha assenyalat que és una excel·lent manera de “retre homenatge a Francesc Almela i Vives en el 120 aniversari del seu naixement a Vinaròs”.
 

La presentació d'esta nova edició es durà a terme demà, a partir de les set de la vesprada, en el Trinquet de Pelayo. Recull el text original en castellà publicat en 1960 i la seua traducció al valencià. L'estudi introductori situa el text en la seua època i aborda també l'interés amb el qual el periodisme d'aquell moment s'ocupava de l'esport de la pilota valenciana.

Tello ha recordat que Almela i Vives va ser a més de funcionari municipal, cronista de la ciutat “pel que la seua figura ens resulta molt pròxima; no podia haver-hi una ocasió millor de retre-li homenatge, en el 120 aniversari del seu naixement a Vinaròs, que reeditar una obra seua sobre un tema al qual va ser aficionat tota la seua vida i que va abordar literàriament en ocasions diverses”. La regidora ha assenyalat que es recupera així, després de sis dècades, “una monografia sobre un dels senyals d'identitat en el camp esportiu del nostre poble, amb dades que no per estar editades eren més conegudes”.

L'autor de l'estudi introductori, Juan Antonio Ureña, ha mostrat la seua satisfacció per “haver participat en la recuperació d'un autor clau i d'un llibre fonamental sobre la pilota valenciana que era pràcticament impossible de trobar”. Ureña ha agraït l'impuls de la Regidoria de Recursos Culturals per a recuperar l'obra i ha afegit sentir-se “orgullós d'aportar en l'estudi introductori informació sobre les publicacions d'Almela i Vives referides a la pilota valenciana però també sobre el joc, amb referències bibliogràfiques que esperem que siguen d'utilitat tant als especialistes com al públic en general".

“El joc de pilota a València” es va editar per primera vegada en 1960 en una publicació que reunia una sèrie d'articles d'Almela i Vives apareguts en la revista municipal de foment del turisme “València Atracció”.

Recursos multimèdia

Glòria Tello