En la vida d’institut, l’amor i l’èxit acadèmic sovint semblen estar en competència. No obstant això, una relació de parella saludable pot ser crucial per a un bon rendiment acadèmic.

Quan una relació està basada en el respecte, la comunicació i el suport mutu, pot ser un impuls poderós perquè aconseguisques uns resultats durant el curs favorables. Una parella saludable no sols respecta les meues metes acadèmiques, sinó que també em dona suport activament a obtenir-les. Brinda paraules d’alé, celebra els meus èxits i m’ajuda a superar els desafiaments, com poden ser els exàmens de les matèries que em resulten mes difícils.

Eixe suport pot augmentar la meua confiança en mi i la motivació per a millorar en els estudis. A més del suport emocional, una relació saludable pot oferir beneficis pràctics per al teu èxit acadèmic.

La teua parella pot convertir-se en la teua persona aliada, perquè podeu compartir idees i coneixements, enriquint així l’experiència d’aprenentatge de tots dos. Una relació sana també implica comprendre la importància de la gestió del temps i la priorització de responsabilitats.

La parella t’ajudarà a establir un equilibri entre el temps dedicat a la relació i el temps dedicat a l’estudi, podent crear rutines i horaris que et permeten complir les obligacions acadèmiques però també gaudir de la teua relació.

No obstant això, és important reconéixer els signes de toxicitat en una relació que poden interferir negativament amb el teu rendiment en classe. Si la teua parella constantment demanda la teua atenció i energia, impedint-te que et pugues concentrar en els estudis, pot ser un signe de toxicitat.

Els comportaments manipuladors, la gelosia excessiva i no sentir suport per a aconseguir les teues metes ha de fer-nos pensar si realment estem sacrificant el nostre futur per algú que, encara que diu voler-nos, no l’està demostrant. Per tant, és crucial establir límits saludables en la relació i prioritzar els teus objectius acadèmics quan siga necessari. Comunica les teues necessitats a la teua parella, i busqueu solucions que permeten mantindre un equilibri saludable entre la relació i els estudis. Recorda que el teu èxit acadèmic és important i mereix ser protegit.