L’any escolar ha arribat a la seua fi i l’estiu està aquí. És el moment perfecte per a fer una pausa i reflexionar sobre l’increïble viatge que ha sigut aquest curs. Però, què tal si ho fem d’una manera divertida i creativa? Imagina que la teua vida és un gran concurs musical. Cada persona en la teua vida – amistats, companyes i companys, parella – canta una cançó la lletra de la qual et potencia o t’enfonsa. Anem a escoltar estes cançons i a decidir quin és el teu equip vencedor per a este estiu.

  • Cançó: “En cada secret, aquí estic jo, escoltant i secundant, la unió ens fa més fortes.”. La lletra explica com esta amiga sempre ha estat per a tu, escoltant-te i brindant-te el seu suport incondicional.
  • Cançó: “En cada carrera, muscle a muscle, no hi ha res a témer.” La lletra explica com la teua companya o el teu company d’esport t’ha inspirat a donar el millor de tu, t’ha mostrat la importància del treball en equip i t’ha donat el valor per a continuar endavant.
  • Cançó: “En cada pas, caminem com a equip, respecte i amor ens guien.” En la lletra s’explica com una parella ha sigut un suport constant, brindant-te respecte i amor, ajudant-te a créixer de manera saludable.
  • Cançó: “Aventura en el camí, sense regles ni control, sense mirar enrere.” Conta les situacions de risc a les quals t’ha arrossegat esta persona, sense considerar les conseqüències, i t’ha desviat dels teus objectius.
  • Cançó: “Sense mi no pots, jo decidisc per tu, tu només em seguixes.” Descriu aquesta relació sufocant, que t’ha privat de la teua llibertat i ha generat un ambient de desconfiança i control en la teua vida.

És hora de prendre decisions. Imagina que estàs en la fase final del concurs i has de seleccionar cançons guanyadores – i persones les cançons de les quals t’omplin d’energia i t’impulsen cap endavant. Escolta amb atenció i sent la vibra de cada cançó. Pensa en com et fan sentir les lletres de cada cançó. Et motiven o t’enfonsen? Més enllà de les paraules, observa com s’han comportat estes persones que poden ser els qui t’han acompanyat este curs. Les seues accions reflectixen les lletres de les seues cançons?

Durant este estiu, tens l’oportunitat de reescriure la teua pròpia banda sonora. Aquí hi ha algunes idees per a agregar melodies positives a la teua vida:

  • Inscriu-te en campaments, cursos d’estiu, voluntariats o activitats que t’interessen. Coneixeràs persones noves amb interessos similars.
  • Dedica temps a activitats que enfortisquen la teua autoestima i el teu autoconeixement, com la lectura, l’exercici físic i els entreteniments.
  • Crea una rutina que combine descans, diversió i creixement personal. L’equilibri és la clau per a gaudir d’un estiu productiu.

Estes vacances tens el poder de seleccionar les cançons que compondran la banda sonora de la teua vida. Envolta’t de lletres que et potencien i t’ajuden a créixer, i acomiada’t d’aquelles que només porten estrés i negativitat. Fes d’aquest estiu una temporada de creixement i harmonia!