Hola, hola! Aprofitant la celebració de la 58a Fira del Llibre, i que en un tancar i obrir d’ulls ens plantem en vacances estivals… des de Taronja Sencera volem recomanar-vos el nostre TopTen de llibres per a passar bones estones i viure aventures sense moure-vos del sofà, la platja, la piscina, la muntanya…

 

1. ME QUIERO, TE QUIERO. De María Esclapez. Ed. Bruguera.

Es tracta d’una guia per a millorar les teues relacions, de la mà de María Esclapez, la psicòloga i divulgadora que arrasa en xarxes. Podràs aprendre a detectar relacions nocives per al teu benestar, saber posar límits i desenvolupar la teua autoestima.

2. QUERIDO FUTURO… ESTOY LISTA. De Inés Lago Calero. Independently published.

Este llibre narra la història de Leire, una xica de 17 anys que es troba en el seu últim any abans d’anar a la universitat. La varietat de personatges i el relat d’històries reals t’atraparà des del principi.

3. A MÍ TAMBIÉN. SI LA ADOLESCENCIA TE ATACA LEE ESTE LIBRO. Autores: Karina M. SotoMayte F. Tepichin, Toño García. ALFAGUARA.

“A mi també” és ací per a acompanyar-te en tot aquest estrany procés anomenat adolescència. Recull alguns consells sobre el teu cos, l’amor, l’amistat i el sexe; testimoniatges de xiques com tu, i opinions d’experts. El seu objectiu, ajudar-te a entendre’t a tu i al teu entorn.

4. UTOPÍA. UNA AVENTURA FILOSÓFICA. De Ana Alonso. Ed. Anaya.

La història es desenvolupa en un campament en el qual els monitors, anomenats Sòcrates, Plató o Nietzsche, ajudaran a la joventut a ser capac de reflexionar, allunyant-se de les tecnologies. Sense ningú més al seu voltant, en un impressionant paratge natural de Menorca, els i les joves participants prompte descobrixen que la seua experiència resultarà diferent del que esperaven.

5. SI ES AMOR, NO DUELE. V V. A A, PAMELA PALENCIANO. Ed Alfaguara.

Pamela Palenciano, l’autora del famós monòleg “No sols fan mal els cops”. Narra en este llibre com va sobreviure a una relació de maltractament que va durar tota la seua adolescència. En ell compartix el que va viure i ens brinda una mirada fresca i enginyosa que analitza amb profunditat la idea de l’amor romàntic i com ens afecten els rols de gènere.

6. SI TÚ QUIERES, TE BAJAS LA LUNA. De Luna Javierre. Ed. Martinez Roca.

Luna Javierre és considerada un fenomen de masses en les xarxes socials. Amb prop de 400 mil seguidors, la creadora de contingut és adorada per les seues reflexions sobre tota classe de temes; destacant l’amistat, la confiança i l’amor. Es tracta d’un viatge cap a l’autodescobriment guiat per les fases lunars. “Vaig estar molt perduda buscant alguna cosa o algú que em curara, fins que em vaig adonar que esta persona era jo. Em va costar molt donar amb mi, així que vaig haver de tornar a presentar-me. Feia tant que no m’escoltava que havia oblidat la meua veu. Esta que tantes vegades vaig callar per escoltar la resta. Però una vegada que aprens quina és la teua sintonia, no hi ha crits que et silencien”.

7. LA COMPAÑERA. De Agustina Guerrero. Ed. Lumen.

Si el que t’agrada és el format còmic, et recomanem este llibre, ja que poques autores saben donar-li la naturalitat que té en els seu llapis, amb la mateixa facilitat que una pàgina carregada de poesia. «Esta eres tu, i encara no em coneixes, però ja estic ací, amb tu». Així comença este emocionant viatge en el qual «la companya» guiarà a la Volàtil a través de deserts, oceans i coves per a apuntar-se a diferents episodis de la seua vida que van deixar una empremta important a l’hora de convertir-se en qui és.

8. QUERIDO CEREBRO, ¿QUÉ COÑO QUIERES DE MÍ? Lorena Gascón, @lapsicologajaputa. Ediciones Martínez Roca.

Amb este llibre, Lorena Gascón, coneguda en xarxes com @lapsicologajaputa pretén ajudar-te a entendre el perquè del que et passa des d’una perspectiva psicològica i aprendre a comprendre’t per a voler-te una miqueta més. Es tracta d’un llibre replet d’exemples i escrit amb molt d’humor.

9. LAS VENTAJAS DE SER UN MARGINADO. De Stephen Chbosky (Autor), Vanesa Pérez-Sauquillo (Traductora). Ed. Alfaguara.

“VIURE al marge oferix una perspectiva ÚNICA. Però SEMPRE arriba el moment d’entrar en escena i vore el MÓN des de dins”. Charlie, un xic ingenu, mordaç i solitari, acaba de començar l’institut. Quan coneix a la bella Sam i a l’excèntric Patrick, una xica i un xic plens de ganes d’esprémer la vida al màxim, comença a comprendre el que és créixer i fer-se adult. Al seu costat recorrerà camins nous i inesperats: descobrirà música nova, començarà a beure, a fumar, a eixir de festa… i fins i tot s’enamorarà per primera vegada.

10. INVISIBLE. De Eloy Moreno. Ed. Nube de Tinta.

Una emotiva, commovedora i diferent novel·la, que, a través dels ulls d’un xiquet. Una història que podria ser la de qualsevol de nosaltres. Qui no ha desitjat alguna vegada ser invisible? Qui no ha desitjat alguna vegada deixar de ser-ho? Si et vos identifiqueu amb estes preguntes t’encantarà llegir-la.