Fa dos anys Anna (per posar un nom) va tindre relacions sexuals amb un xic que es va llevar el condó sense el seu coneixement o consentiment.

“No sabia res sobre el stealthing fins que em va passar”
“Va ser només després que em vaig adonar del que havia fet i em vaig sentir molt molesta i preocupada”.

Anna conta que es va fer una prova d’embaràs que va ser positiva i es va sorprendre en descobrir que estava embarassada.

“Estava realment enutjada, sensible i confosa. Li vaig enviar un missatge de text al xic, però a ell no li va semblar que era un gran problema i em va dir que ‘només costava uns euros avortar’.”

Encara que el xic no era conscient de la seua responsabilitat, hem de parlar clar: aquesta extracció del condó és no consensuada, no realitzada amb el consentiment de la xica, que fins i tot a vegades pateix pressió per a això.

Això no és una entremaliadura de parella ni un joc a veure qui s’ix amb la seua, és un seriós problema les conseqüències del qual són traumàtiques i porten repercussions en la salut mental i física dels qui ho han patit.

“Estava eixint amb algú ocasionalment i quan estàvem tenint relacions sexuals, es va llevar el condó sense el meu permís. Li ho vaig recriminar en aquest moment, però ho va negar i es va posar molt agressiu, així que vaig decidir deixar de parlar amb ell”.

Com actua la persona que comet el stealthing?

Normalment, aprofita un canvi de postura, que l’altra persona estiga especialment distreta o absorta, així com un “descuit” per a retirar el preservatiu de forma totalment voluntària, vulnerant així els drets de l’altra persona. Sense cap CONSENTIMENT.

Com veiem, el stealthing és una pràctica sexual perillosa i que vulnera els drets de l’altra persona víctima d’aquesta acció. Així, pot comportar conseqüències molt perjudicials per a la víctima com a contagi d’MTS (per exemple, sífilis, gonorrea…, un embaràs no desitjat, conseqüències psicològiques greus, etc.).

Malgrat ser una pràctica perillosa i mesquina, es tracta d’un fenomen que s’està popularitzant, especialment entre els més joves. Això s’ha fet especialment viral a causa de la transmissió d’informació del fenomen en les xarxes socials.

Mitjançant aquesta pràctica tan arriscada, una persona pren una decisió unilateral que afecta la llibertat i la salut de la seua parella sexual. Per aquesta raó, és una pràctica poc ètica que posa en risc a l’altra persona.

Sempre cal fer alguna cosa sobre aquest tema, no es pot prendre com una cosa normal, ja que les conseqüències són greus i qui es comporta així continuarà fent-ho si això no li comporta cap conseqüència.

EN EL SEXE NO TOT VAL. El stealthing és violència sexual.