Quarta i última jornada veïnal d’Hola Malilla!

#seguiment

El dissabte 9 d’abril es va celebrar l’última Jornada veïnal d’Hola Malilla! amb la qual s’acaba de donar forma a l’Estratègia Participada del barri de Malilla

El procés d’Hola Malilla! està arribant a la seua fi i la 4ª trobada veïnal suposa l’últim espai de participació des del qual es treballa l’estructura i contingut de l’Estratègia de forma col·lectiva, abans de la seua redacció final. La trobada va comptar amb la participació d’entitats del barri com l’Associació de Veïns de Malilla, el sindicat de barri Construint Malilla, Geshuma (gestora dels Horts Urbans), AVENT (ass. impulsora d’una comunitat energètica local), el Centre Municipal de Joventut i veïnat a títol individual.

En esta Jornada es va revisar per part de les persones participants les 11 línies de treball i les 38 accions recollides en el procés participatiu d’elaboració de l’Estratègia, que s’organitzen al voltant de 3 objectius generals: (1) aconseguir un barri habitat i més verd, (2) un barri saludable, actiu i amb més cultura arrelada i (3) un barri proper i amb veïnat que es coneix i s’escolta.

A continuació de la revisió i aportació de matisos, es va realitzar una priorització de les accions per tal de definir aquelles que desperten un major interés per part de la ciutadania. Les accions prioritzades tindran un major desenvolupament i detall dins del document de l’Estratègia. Les tres línies que van acumular més punts són «Espai públic, públic i habitable», «Lloc de trobada veïnal» i «Habitatge accessible i digne». Pel que fa a les accions, les dues propostes més valorades van ser «Aconseguir un lloc de trobada veïnal per als col·lectius i entitats del barri» i «Fer més accessible l’accés a l’habitatge mitjançant el lloguer». En un segon ordre, es troben les accions com «Renaturalitzar espais lliures», «Tindre un espai urbà central al barri: una nova Plaça central» i «Generar una oferta periòdica d’activitats culturals i d’expressió artística».

A més, es va avaluar el procés de treball mitjançant un qüestionari i posterior debat que va permetre extraure aprenentatges per a enfrontar, en un futur, nous processos de participació col·lectiva i marcar les línies de continuïtat per al seguiment de l’Estratègia. En este cas, la plataforma veïnal en constitució, Malilla + es posiciona com a un òrgan de coordinació potencial per enfortir la xarxa d’entitats veïnals al barri de Malilla.

Per últim, aprofitant que es troba oberta la fase de presentació de propostes per a DecidimVLC (Pressupostos participatius 2022-2023), es va proposar un espai informatiu per valorar el desenvolupament de propostes que puguen presentar-se a DecidimVLC de forma col·lectiva.

A partir d’este moment, el procés participatiu d’elaboració de l’Estratègia arriba a la seua fase final i esta serà presentada a la ciutadania una vegada siga aprovada al plenari municipal.

Fins prompte, Malilla!