S'està cercant, espereu....

Rimbomba - VIII Cicle de Poesia Viva de València - València

Rimbomba - VIII Cicle de Poesia Viva de València

Estàs en:

rimbomba VIII
Temporada 2023-2024
Dates 04 maig 2024
Horari 20:00 h
Durada
Aforament 400
Gènere Poesia
Preu 10 euros

Rimbomba - VIII Cicle de Poesia Viva de València

Torna Rimbomba, el cicle de Poesia Viva de València, que portarà fins al Cabanyal-Canyamelar a tres figures dels versos escènics que reivindicaran des de les taules del TEM les possibilitats de la paraula poètica.

GUSTAVO GIMÉNEZ + KROMO & KUARE (+elhombreviento) + MÓNICA CALDEIRO

-GUSTAVO GIMÉNEZ
Un viatge que porta per fil la poesia de la veu, on el text esdevé pretext, la paraula es posa a esquena de l'inefable i l'aire es fa ona.

Poeta sonor i músic experimental que usa la veu per a teixir universos sonors que tanquen cançons, històries, paisatges i poemes; sovint abrigalla dansa, cinema, teatre o exposicions i desenvolupa laboratoris de Coro Experimental para Espíritus Audaces en contextos de cultura comunitària; és autor de l'àlbum de psicodelia vocal ORA i de El camino del lobo y de la rata (junt amb Marwan Nasser)  considerats per Mondo Sonoro  d'entre els millors discos publicats a Aragó en 2017 i en 2020 respectivament; és premi Etopia-Aragón 2019 de Músicas Arriesgadas y Experimentales; premi Marcelino Orbés 2021 a millor número de circ aragonés per Imparto sonoro de Compañía Mari Loli; amb el seu espectacle de rapsòdia contemporània Bebébestia ha recorregut els principals festivals nacionals de poesia i croat davanteres; és company de músics, bailarins i poetes. Llicenciat en Filosofia per la UNED i DEA sobre Heráclito en el Doctorado “Filosofía, Historia, Pensamiento” de Universidad de Zaragoza, interessat en la relació entre veu, pensament i estètica i filosofies de l'oralitat.

-KROMO & KUARE (+elhombreviento)
LA RESERVA, el resultat d'unir les líriques de KROMO & KUARE al costat de les instrumentals de ELHOMBREVIENTO. KROMO & KUARE han escrit i cantat un disc reivindicatiu, directe i intens, que s'adapta perfectament a la paleta musical que, amb cordes, pianos, sintes i programació, ELHOMBREVIENTO ha compost per a ells. LA RESERVA abasta el BOOM BAP, el DRILL, l'ELECTRÒNICA, jugant amb la difusa etiqueta de la música urbana i portant-la de nou al punt de partida. Unes composicions que ixen del carrer i retornen a ella, trobant precisament en eixe salt generacional que hi ha entre KROMO & KUARE (2004) i ELHOMBREVIENTO (1981), una peça fonamental del seu motor.

KROMO & KUARE són dos joves de 18 anys de València, Estudiants de disseny i psicologia respectivament. En 2021 van contactar amb ELHOMBREVIENTO a través d'Antonio Méndez Rubio i van començar junts la seua aventura musical. Al llarg d'enguany aniran presentant "LA RESERVA" el seu primer disc conjunt.

-MÓNICA CALDEIRO
Poeta i dona translenguatje. La seua poètica, arriscada, nua i sovint torrencial, és un entramat d'experimentació i dissidència on la poesia fluïx com una entitat el sentit de la qual transcendix la paraula des del so i la forma. La seua proposta escènica posa el cos en el centre per a una encarnació del poema mancat d'artificis on l'objectiu és ser poema per a deixar de ser poeta.

Va estudiar Filologia Hispànica de manera eclèctica, entre Barcelona, París, Santiago de Compostel·la i altres vagabunderies pels Estats Units. Després d'acabar el DEA en Filologia Anglesa i especialitzar-se en literatura nord-americana i afroamericana del segle XX, va plantar la seua tesi sobre el teatre de Zora Neale Hurston a un any d'acabar-la. Dins de l'àmbit literari, la seua especialitat són les poètiques experimentals del segle XX i XXI, amb especial recalcament en les tradicions estatunidenques i europees. Es autora de Accident(ade)s de Crema(r) (RIL Editores, 2023), Latitud Sur (Varasek Ediciones, 2021) AVISPERO (Varasek Ediciones, 2018), la música de los planetas (Ya lo dijo Casimiro Parker, 2015) vaginas, cartografías y asteroides (Editorial Isla Negra, 2013) y antóloga de Como cantan las piedras: muestra de poesía gallega contemporánea (Editorial Isla Negra, 2012).