S'està cercant, espereu....

Estàs en: ACTUALITAT

Evaluación Plan Marco Igualdad - València

Vés enrere Evaluación Plan Marco Igualdad

Tornar

El Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes beneficia 118.332 persones entre 2018 i 2019

El programa s’ha sotmés a una avaluació final, segons la qual s’han executat més del 90 % de les accions previstes

• L’avaluació final del pla l'ha realitzat el centre d’innovació Las Naves amb la col·laboració del Consell de les Dones i per la Igualtat

07/03/2021

Un total de 118.332 persones ―106.324 dones i 12.008 homes― s’han beneficiat del Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes de la ciutat de València entre 2018 i 2019. En este període s’han executat 142 de les accions previstes, la qual cosa representa el 90,1 %, i s’han revisat 127 documents per eliminar el llenguatge sexista. Són alguns dels resultats de l’avaluació final del pla que ha realitzat el centre d’innovació Las Naves, a través del seu laboratori d’anàlisi i avaluació de polítiques públiques Avalua·lab, amb la col·laboració d’entitats del Consell de les Dones i per la Igualtat. L’informe recomana dissenyar intervencions específiques sobre l’impacte de la crisis per la covid-19 en la població femenina. La regidora Lucía Beamud destaca que “una de les claus de l’èxit de l’elevat grau d’execució” del programa és la formació del personal municipal sobre polítiques d’igualtat, que ha arribat a 1.397 treballadors i treballadores en estos dos anys.

 

El Pla Marc d’Igualtat entre dones i homes de la ciutat de València ha estat sotmés a una avaluació final, concretament el seu desenvolupament durant els anys 2018 i 2019. La regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha assenyalat que “de l’anàlisi i avaluació podem dir que, tant pel nombre de dones ateses, el grau d’execució de les activitats ―més del 90 %―, el pla sí que ha contribuït a millorar la vida de les dones a la nostra ciutat”. El centre d’innovació Las Naves, a través del seu laboratori d’anàlisi i avaluació de polítiques públiques Avalua·lab, s’ha encarregat de l’estudi, amb la col·laboració de representants d’entitats del Consell de les Dones i per la Igualtat i de la Comissió tècnica d’igualtat formada per diversos servicis municipals. Les conclusions del treball apunten “l’elevat grau d’execució de les accions”, “el pes que ha adquirit la transversalitat com a eix fonamental de les polítiques municipals” i “la idoneïtat de les activitats dissenyades en donar resposta a problemes identificats de desigualtat de gènere”.

Dels resultats de l’informe es desprén que 118.332 persones ―106.324 dones i 12.008 homes― s’han beneficiat del pla. A més, s’han executat 142 accions, les quals representen un 90,1 % de les intervencions programades, i s’han revisat 127 documents administratius per eliminar el llenguatge sexista. Per a Lucía Beamud, “una de les claus de l’èxit de l’elevat grau d’execució d’este pla és la formació interna al personal de l’Ajuntament sobre polítiques d’igualtat”, que ha arribat a 1.397 treballadors i treballadores en estos dos anys i ha involucrat 24 de les 49 regidories, junt amb tres organismes autònoms. El document de Las Naves recomana així mateix dissenyar accions específiques relacionades amb l’impacte de la crisi ocasionada per la covid-19 en la població femenina, que lògicament no estaven incloses inicialment.

“Este és el pas previ i necessari per a la confecció del nou pla marc. Amb esta avaluació podem conéixer els resultats i l’abast de les intervencions que ha desenvolupat el pla i, d’esta manera, podem aplicar millores en la futura programació de les polítiques d’igualtat a l’Ajuntament, les quals tenen com a meta final reduir les desigualtats entre dones i homes a la nostra ciutat”, ha manifestat Lucía Beamud.