Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Coral Infantil Joan Baptista Comes

Coral Infantil

Va ser creada l’any 1956 per José Roca que va ser el seu director fins a 1986. El seu successor en la direcció de la coral va ser José Climent.

En l'actualitat la coral està integrada pels alumnes més destacats de la classe de cor.

Esta formació inclou en el seu repertori obres clàssiques i modernes, cançons populars espanyoles i, de manera especial, obres de compositors valencians. Entre els autors més sovint interpretats per esta figuren Comes, Cabanilles, López-Chavarri, Rodrigo, Guridi, Britten, Climent, etc.

Des de la seua fundació ha actua no sols a València i pobles de la seua província, sinó també a Madrid, Alacant, Múrcia, Cartagena, Castelló de la Plana, Osca, Palma de Mallorca, Santiago de Compostel·la, etc. Al setembre de 1973 va realitzar una gira artística per la República Federal Alemanya. Van estrenar Así cantan los Chicos, del mestre Guridi, al teatre Real de Madrid amb l'Orquestra Simfònica de la RTVE dirigida per Enrique García Asensio. També ha actuat, moltes vegades, amb l'Orquestra de València, l'Orfeó Donostiarra i l'Orfeó d'Osca.

La Coral ha sigut dirigida entre altres per Enrique García Asensio, Luis A. García Navarro, Benito Lauret, José Ferriz, Manuel Galduf i Salvador Chuliá. I els seus directors habituals han sigut, l'any 1993, la professora Celia Albiñana i, posteriorment, el professor Juan Carlos Civera. En l'actualitat la dirigix la professora Cristina Contreras.

La Coral Infantil Joan Baptista Comes ha sigut guardonada amb l'Orde d'Alfonso X el Sabio, imposada pel mateix Ministeri d'Educació i Ciència.

A més, té gravat un elepé, en el qual figuren diversos títols d'autors i temes valencians i un CD que commemora el seu 40 aniversari.

És notòria i tradicional la seua participació anual en la "Missa d´Infants" del dia de la Mare de Déu.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI