Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PROGRAMA EDUCATIU D’IGUALTAT, CONCILIACIÓ I PREVENCIÓ DE LA VIOLESNCIA CONTRA LES DONES - PEIP

Violència de gènere / Programa Educatiu d’Igualtat, Conciliació i Prevenció de la Violència contra les Dones

Programa Educatiu d’Igualtat, Conciliació i Prevenció de la Violència contra les Dones - PEIP

La igualtat, és un dret reconegut en les societats democràtiques, no obstant això, el seu significat es diluïx en la pràctica quotidiana. “Totes i tots som iguals”, però igualar no significa fer taula rasa amb la pluralitat de caràcters, sers i situacions.

La igualtat no és l’eliminació de les diferències sinó l’absència de discriminació per l’existència d’eixes diferències.

Durant la nostra vida, aprenem a comportar-nos amb les altres persones. Repetim conductes que acceptem com a vàlides, per costum, perquè així ens les ensenyen des de la infància, encara que algunes d’elles es basen en prejuís i provoquen la indefensió dels que es mostren diferents.

Si creguem oportunitats d’igualtat, avançarem en una societat més igualitària, fent prevenció i eradicant la violència de gènere.

La violència contra les dones és un problema de gran rellevància social, que incumbix a tota la ciutadania i que necessita d’una conscienciació i sensibilització per part de totes i tots. És la manifestació de la màxima desigualtat i discriminació que patixen les dones.

En este sentit, es considera necessari un canvi en les pautes socials i culturals basades en la diferenciació per gènere, traduïda en l’assignació de rols estereotipats a la dona i a l’home, així com l’eliminació de la violència com a via per a la Resolució de conflictes.

Actualment este programa se centra en la realització dels Tallers per a "Educar en Igualtat" dirigits a Educació Infantil (5 anys) i Educació Primària en els col·legis públics i concertats de la ciutat de València.

Objectiu general

Previndre la violència contra les dones des de les edats més primerenques, introduint en els continguts educatius i dins de l’àmbit escolar els conceptes d’igualtat de gènere i la defensa dels drets humans de totes les persones, dones i hòmens, independentment de la seua edat, origen, raça, orientació sexual, etc.

Objectius específics

-- Previndre la violència contra les dones des de les edats més primerenques en la població educativa de la ciutat.
-- Educar en els conceptes d’igualtat de gènere.
-- Ajudar a la resolució de conflictes sense violència, educar la ràbia.
-- Conéixer i aprendre a defendre el nostre espai i el nostre cos.
-- Desmitificar tasques femenines i/o masculines.
-- Educar en l’empatia, educar els sentiments i treballar l’autoestima.

Qui ho poden sol·licitar

Els centres escolars, públic o concertats de la ciutat de València, per mitjà de l’Oferta Educativa de la Regidoria d’Educació i Universitat Popular ,realitzant la sol·licitud dels tallers a la Secció de Projectes Educatius.

Esta demanda és derivada a la Secció de Dones i Igualtat on s’ubica l’equip de professionals especialitzades en gènere.

Requisits

-- Formalitzar la sol·licitud a la Secció de Projectes Educatius (Regidoria d’Educació i Universitat Popular de l’Ajuntament de València)
-- El centre educatiu haurà de disposar de televisió, reproductor de DVD, ordinador, canó per a poder projectar a l’alumnat participant una presentació powerpoint i/o DVD.
-- Que els tallers es duen a terme durant el curs escolar i dins de l’horari lectiu, amb la participació del professorat sol·licitant.

Quan sol·licitar-ho

A l’inici del curs escolar

On sol·licitar-ho

A través de www.valencia.es/educacion
--- Projectes educatius
--- Formularis de sol·licitud

També et pots informar en:

Secció de les Dones i Igualtat de la Regidoria de Benestar Social i Integració. Telèfon 962082640
Grup GAMA de Policia Local d’Unitat de Districte pròxim al teu domicili
www.valencia.es/mujereseigualdad
www.valencia.es/donesiigualtatDirectrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI