Els ODS brinden un marc a llarg termini i no partidista per a una visió més sostenible del desenvolupament urbà, que proporcione igualtat d'oportunitats a tots els habitants, promoga entorns de vida saludables amb accés a espais verds i siga resistent enfront dels desastres quotidians i riscos climàtics.
L'oceà impulsa els sistemes mundials que fan de la Terra un lloc habitable per a l'ésser humà. La nostra pluja, l'aigua potable, el temps, el clima, els litorals, gran part del nostre menjar i fins i tot l'oxigen de l'aire que respirem els proporciona i regula la mar.
Una gestió acurada d'aquest recurs mundial essencial és una característica clau d'un futur sostenible. No obstant això, en l'actualitat, existeix una deterioració contínua de les aigües costaneres a causa de la contaminació i a l'acidificació dels oceans que està tenint un efecte advers sobre el funcionament dels ecosistemes i la biodiversitat. Així mateix, també està tenint un impacte perjudicial sobre les pesqueres de xicoteta escala.
Protegir els nostres oceans ha de continuar sent una prioritat. La biodiversitat marina és vital per a la salut de les persones i del nostre planeta. Les àrees marines protegides s'han de gestionar de manera efectiva, igual que els seus recursos, i s'han de posar en marxa reglaments que reduïsquen la sobrepesca, la contaminació marina i l'acidificació dels oceans.
València, a través del seu Servici de Ciutat Intel·ligent, està treballant per a millorar la qualitat de vida en entorns urbans, seguint el full de ruta dels ODS per a un desenvolupament urbà més equilibrat i equitatiu.