S'està cercant, espereu....

Dates clau - València

Dates clau

Atenció a la diversitat LGTBI

volver Tornar

fechas clave lgtbi

Día Internacional de l'Orgull LGTBI

El 28 de Juny és el dia internacional de l'Orgull LGTBI (lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals). Una data que simbolitza el valor, l'esforç i el sofriment de moltes persones que al llarg de la història i en l'actualitat han lluitat i continuen lluitant pel reconeixement dels seus drets i llibertats. Sens dubte parlem d'un dia important per a la comunitat LGTBI, ja que moltes persones gaudeixen hui d'assoliments socials fruit de lluites del passat. Gràcies a l'activisme LGTBI, estem començant a viure en societats cada vegada més saludables en les quals els rígids motles culturals es van fent fallida a poc a poc. És important destacar que a l'aconseguit avanç social d'una societat més tolerant, democràtica i respectuosa amb els drets de les persones LGTBI, han de continuar sumant-se drets per a aconseguir un vertader canvi mental en una societat que va transformar les concepcions estereotipades de la realitat LGTBI. Tot això és impossible d'aconseguir sense un paper i un compromís decisiu per part de les institucions públiques i per a recordar el 28J no sols com una celebració sinó també com una data de reivindicació, recordant precisament la lluita de companys i companyes LGTBI.

Campanya 2019: València és la terra de les flors, de la llum i del color

Campanya 2020: Clòtxina i xufa

Campanya 2021: We call it Orgull

Campanya 2022: És ací

Memorial en record de Margarida Borrás

placa homenaje a margarida borras

Margarida Borrás és un referent del moviment transsexual per ser el primer cas documentat de tortura i mort per la Inquisició per la seua condició de dona transsexual en el segle XV a València. L'Ajuntament de València ha instal·lat en la seua memòria una placa en la plaça del Mercat (enfront de l'església dels Sants Joans). Esta placa també vol recordar a totes les víctimes de l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

Gay Games

Els Gai Games, celebrats cada quatre anys, són un dels esdeveniments esportius i culturals internacionals més importants del món. En 2018 els Gai Games van acollir a París a 10.317 participants de 91 països. En 2022, es celebraran a Hong Kong i en 2026 la ciutat de València serà la seu per als XII Gai Games. Llançats en 1982, els Jocs conviden a la participació de totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, raça, identitat de gènere, sexe, religió, nacionalitat, origen ètnic, creences polítiques, capacitat atlètica o artística, edat, desafiament físic o estat de salut. Els Jocs ofereixen un entorn segur per als participants LGTBI i estan oberts a qualsevol persona major de 18 anys.

València Gay Games 2026

 

 

 

Actualitat

Activitats puntuals i periòdiques
Ací es troben les activitats puntuals i periòdiques que programem des de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI per a divulgar els temes d'actualitat en l'agenda feminista.

icono-puntero

Descobrix les
nostres notícies

+ Notícies
icono-puntero

Accedix a
l'agenda

+ Agenda
icono-puntero

Les nostres
campanyes avui

+ Campanyes