Agenda | Ajuntament de València - València

Exposició de l'Hemeroteca i Biblioteca Històrica Municipal

Tornar

Exposició de l'Hemeroteca i Biblioteca Històrica Municipal

MUSEU DEL PALAU DE CERVELLÓ

DATA: 15 de set. 2022 - 30 d’oct. 2022
HORARI: De dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 15 a 19 hores. Diumenge de 10 a 14 hores.
PREU: Gratuït


L'Hemeroteca i Biblioteca Històrica Municipal de València està d'aniversari, i per a celebrar els seus 120 anys custodiant tresors documentals de la ciutat, ens ha preparat una mostra amb elements sorprenents del nostre patrimoni cultural amb el títol "120 anys d'informació i cultura".

WORLD DESIGN STREET FESTIVAL

Tornar

WORLD DESIGN STREET FESTIVAL

DATA: 19 de set. 2022 - 26 de set. 2022
PREU: Gratuït
LLOC: Diferents emplaçaments de la ciutat

El World Design Street Festival és la celebració de València Capital Mundial del Disseny 2022 als carrers de la ciutat, amb l'objectiu d'obrir el disseny al gran públic, i ser el nexe entre els dissenyadors i els seus integrants locals, nacionals i internacionals i la societat en el seu conjunt. 

Una activitat que pretén que les persones es troben, de manera fortuïta, amb el disseny en llocs comuns del seu dia a dia; entorns quotidians i pròxims, on es busca la reflexió espontània sobre el vertader concepte i sentit del disseny.

Les seues principals activitats estan emmarcades dins dels següents projectes:

 • 44a Edició d'Ensems, del 16 al 25 de setembre.
 • València Disseny Week 2022, del 19 al 23 de setembre.
 • Setmana Europea de la Mobilitat, del 19 al 24 de setembre.
 • Fira Hàbitat València, del 20 al 23 de setembre en Fira València.
 • Abierto València 2022, del 23 al 30 de setembre.
 • Miradors de l'horta, del 23 de setembre al 9 d'octubre.
 • Open Walks by Open House València, 22 i 23 d'octubre.

Més informació

CULTURA ALS POBLES 2022

Tornar

CULTURA ALS POBLES 2022

DATA: 23 de set. 2022 - 06 de nov. 2022

Cultura als Pobles de València és una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, que sorgix com una aposta per la descentralització de la cultura, l’accés lliure i igualitari de la ciutadania a l’oferta cultural de la ciutat i la posada en valor dels nuclis de població singulars com són els Pobles de València. És també una mostra del valor que atorguem a la diversitat, al territori i a les persones.
Els 18 nuclis de població que conformen els Pobles del Nord, Pobles de l’Oest i Pobles del Sud compartixen el protagonisme de la programació, que inclou contacontes, música, poesia, tallers, cine, circ, art i dansa. 


Programa de Cultura als Pobles de València 2022 (pdf 303 kb)

Agenda de la ciutat

CULTURA ALS BARRIS 2022

Palau de la Música: venda d'abonaments 2022/2023

Tornar

Palau de la Música: venda d'abonaments 2022/2023

DATA: 19 d’oct. 2022 - 15 de juny 2023
HORARI: A les 19.30 hores
PREU: Diferents preus
LLOC: Palau de Les Arts i Teatre Principal

El Palau de la Música presenta la nova temporada d'abonaments 2022/23. En aquesta ocasió, l'Orquestra de València celebra el seu 80 aniversari interpretant 30 concerts, i comptarà amb directores, directors i solistes internacionals convidats de gran prestigi. Els concerts tindran lloc en diferents ubicacions: 16 d'ells a la Sala Auditori de Les Arts i 14 al Teatre Principal de València.

Obertura del període d'adquisició d'abonaments:

Del 22 al 25 de setembre, Abonament Anual: 30 concerts que es desenvoluparan en Les Arts (16) i el Teatre Principal (14). Es podran comprar també per separat. 

Del 27 al 30 de setembre (localitats soltes a partir del 5 d'octubre):

 • Abonament Cicle OV: 10 concerts de l'Orquestra de València en Les Arts. 

 • Abonament Veu: 5 concerts en el Teatre Principal, amb l'Orquestra de València, Capella de Ministrers i Orquestra Barroca de Friburg.

 • Abonament Piano: 9 concerts en Les Arts i el Teatre Principal. Conformat per pianistes amb la OV + solistes internacionals.

Més informació i venda

Descarregar la programació en pdf
 

CULTURA ALS BARRIS 2022

Tornar

CULTURA ALS BARRIS 2022

DATA: 23 de set. 2022 - 20 de nov. 2022

Cultura als barris és una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València que sorgix com una aposta per la descentralització de la cultura, i l’accés lliure i igualitari de la ciutadania a l’oferta cultural de la ciutat.

Una ocasió per a oferir unes programacions culturals que donen protagonisme als diferents espais de la ciutat, que inclouen cinema, teatre, poesia, música, dansa i circ. Una proposta de participació activa i una invitació a la ciutadania per a reivindicar els espais de proximitat com a generadors i receptors d’activitat cultural.

Programa de Cultura als barris 2022 (pdf 9'4 MB)

Agenda de la ciutat

CULTURA ALS POBLES 2022

Fòrum Nacional Ciutats Segures València 2022

Tornar

Fòrum Nacional Ciutats Segures València 2022

MUVIM - MUSEU VALENCIÀ DE LA IL.LUSTRACIÓ I LA MODERNITAT

DATA: 29 de set. 2022 - 30 de set. 2022
HORARI: Diferents horaris
PREU: Gratuït

 

Al llarg de les dues jornades en les quals es desenvolupa el fòrum es tractaran temes tan actuals com la seguretat i la cohesió social en temps de postpandèmia, la gestió de la diversitat o la coordinació policial. L'esdeveniment servirà a més per a posar en valor i compartir bones pràctiques municipals en matèria de seguretat i conéixer els últims avanços i mitjans tècnics.
El fòrum està obert a qualsevol persona, i està dirigit especialment a funcionaris, policies, gestors municipals o acadèmics relacionats amb la seguretat.

Els interessats/ades a participar, han d'emplenar la fitxa d'inscripció abans del 27 de setembre en el següent enllaç: https://forms.gle/pRoMXK1eqoXRPayV8

 

Escacs a les Biblioteques municipals

Tornar

Escacs a les Biblioteques municipals

DATA: 14 de set. 2022 - 27 de jul. 2023
PREU: Gratuït

T'agrada jugar als escacs? En les últimes dècades està havent-hi un auge en la publicació d'estudis científics sobre l'aportació dels escacs en diferents parcel·les de la vida. Els resultats arriben a conclusions similars: els escacs és un entrenament cognitiu i emocional que intervé en la millora de la planificació, resolució de problemes, memòria, organització, atenció, capacitat vise-espacial i intel·ligència emocional, entre altres.


Escacs a les Biblioteques municipals

 • Biblioteca Maria Moliner: dijous a les 10:30 hores. Inscripcions a la biblioteca o al mail bmariamoliner@valencia.es
 • Biblioteca de Beniferri - Joan de Timoneda: dijous de 10:00 a 12:00 hores. Inscripcions a la biblioteca.

Presentació del 'Pla Diversitas'

Tornar

Presentació del 'Pla Diversitas'

COMPLEX ESPORTIU-CULTURAL PETXINA

DATA: 03 d’oct. 2022 -
HORARI: 10:00 hores

La Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l'Ajuntament de València ha organitzant una jornada de presentació del diagnòstic del Pla Municipal LGTBI de València -Pla Diversitas-. Malauradament són molts els fets que ens demostren que la igualtat plena i efectiva és, hui per hui, una tasca pendent de les institucions i de la societat. Fets recents, com ara agressions a persones LGTBI, reforcen la necessitat de visibilitzar i sensibilitzar els seus drets, contribuint a la superació d'estereotips per aconseguir una societat més justa, lliure i basada en la igualtat de tracte i d'oportunitats, així com en l'acceptació de la diversitat com un valor afegit.

És precisament en aquest marc on s'enquadra la presentació del diagnòstic del Pla Diversitas. L'esdeveniment, per la seva importància radical per a la ciutat, ha de donar veu a expertes referents a nivell local, estatal i internacional que poden ajudar a materialitzar la tasca a l'hora d'implementar aquest tipus de polítiques a la nostra ciutat.

Descarregar la programació (pdf 712 kb)

Enllaç al formulari d'inscripció

Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat

Tornar

Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat

DATA: 25 de set. 2022 -
HORARI: de 09:00 a 11:50 hores.
PREU: Gratuït

Els districtes de Poblats Marítims i d’Algiròs seran els encarregats d’acollir el circuit on es desenvoluparan les proves del Campionat Europeu de Ciclisme Adaptat. Es tracta d’un campionat organitzat pel Club Ciclista Dstrel Cycling Team en col·laboració amb la Real Federació Espanyola de Ciclisme i amb el patrocini, entre d’altres, de la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València.

Itinerari

El recorregut s’inicia al carrer de Josep Ballester Gozalvo i continua per Isabel de Villena, Arnaldo de Vilanova, Enginyer Fausto Elio (en sentit contrari al del trànsit motoritzat), avinguda dels Tarongers (anada i tornada per la banda més nord de la calçada –en el sentit del trànsit motoritzat cap a l’avinguda de Catalunya-), Enginyer Fausto Elio, Mendizábal, Isabel de Villena fins a la meta al carrer de la Font d’en Carròs. 

Plànol del circuit

X ANIVERSARI 'OBERT VALÈNCIA'

Tornar

X ANIVERSARI 'OBERT VALÈNCIA'

DATA: 23 de set. 2022 - 30 de set. 2022
HORARI: Diferents horaris
PREU: Gratuït
LLOC: Diverses ubicacions

 

L'Associació de galeries d'Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LAVAC) inaugura la temporada d'aquest esdeveniment que es consolida, després d'una dècada d'obertura ininterrompuda, com un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana. Algunes de les activitats a destacar són les rutes guiades i les taules redones, la principal missió de les quals és acostar l'art contemporani al públic.


Més informació i programació
 

Agenda de la ciutat

WORLD DESIGN STREET FESTIVAL

VIII EDICIÓ DE LA SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT

Tornar

VIII EDICIÓ DE LA SETMANA EUROPEA DE L'ESPORT

DATA: 23 de set. 2022 - 30 de set. 2022
HORARI: Diferents horaris
PREU: Gratuït
LLOC: Diverses ubicacions


 

L'agenda esportiva de la ciutat de València comptarà amb diversos esdeveniments, que se celebraran en espais oberts pròxims a la instal·lació esportiva o en les pròpies instal·lacions. Una setmana de portes obertes perquè tota la ciutadania puga acostar-se i practicar l'activitat que trien de manera gratuïta.
A més, amb motiu de la celebració d'aquesta efemèride, diferents clubs i entitats esportives de la ciutat han organitzat diverses activitats esportives per a tots els públics al llarg dels diferents barris de la ciutat.
Com a clausura s'ha programat un esdeveniment de promoció esportiva i participació popular en la Plaça de l'Ajuntament de València, des de les 18:00 a les 23:00 hores del divendres 30 de setembre. La vetlada serà d'accés lliure i caràcter gratuït.


Més informació en l'enllaç
 

Cicle 'Antic Egipte: una història per descobrir'

Tornar

Cicle 'Antic Egipte: una història per descobrir'

MUSEU D'HISTÒRIA DE VALÈNCIA

 • VALÈNCIA, 42
 • MISLATA
 • Telèfon: 96.370.11.05
 • Fax: 96.370.11.36
 • Email: mhv@valencia.es
 • Url: http://mhv.valencia.es/

DATA: 24 de febr. 2022 - 15 de des. 2022
HORARI: Totes les conferències són a les 19:00 hores.
PREU: Gratuït


 

El Museu d'Història de València i l'Associació Valenciana d'Egiptologia ens presenten un cicle de cinc conferències al llarg de 2022, per a mostrar al públic totes les novetats sorgides recentment sobre alguns dels temes egipcis més coneguts.

24/02/2022

Cons funeraris: un segle i mig a la recerca del seu significat, per Jaume Vivó Posada.

28/04/2022      

Evolució de les pràctiques funeràries en l'antic Egipte, per Mercedes González.

22/09/2022       

El temple funerari de Tuthmosis III, per Eloísa Bernáldez Sánchez.

03/11/2022       

Tutankamon en el centenari del descobriment, per Vicente García.  

15/12/2022       

Akhenaton i Nefertiti, per Emma González Gil.

Més informació i programació
 

III BIENNAL DE PINTURA Mª ISABEL COMENGE

Tornar

III BIENNAL DE PINTURA Mª ISABEL COMENGE

DATA: 21 de set. 2022 - 28 de febr. 2023


La III Biennal Mª Isabel Comenge compta, un any més, amb el suport de la Regidoria de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de València. Fins al pròxim 7 de novembre es podran presentar les sol·licituds per a participar. El 14 de novembre es coneixeran els noms de les obres seleccionades, que s'exposaran en les Drassanes des del 14 de desembre de 2022 fins a febrer de 2023.

Les bases per a poder participar en este certamen es poden consultar en el Web de la Fundació Juan José Castellano Comenge. Les obres seleccionades optaran a dos premis de 15.000 i 7.000 euros respectivament, passaran a formar part dels fons de la Fundació i es mostraran en el seu futur museu, que comptarà amb una important col·lecció de pintura valenciana dels segles XX i XXI.

XXX SETMANA CIUTADANA

Tornar

XXX SETMANA CIUTADANA

DATA: 19 de set. 2022 - 26 de set. 2022

Per primera vegada, enguany el programa s'ha elaborat de manera conjunta entre l'Ajuntament de València i la Federació d'Associacions Veïnals de València (FAAVV).

La Setmana Ciutadana presenta un ampli programa d'activitats, amb diferents taules redones, actes lúdics i una activitat, el dimarts 20 de 18:00 a 20:00 hores, en la plaça de l'Ajuntament, en la qual diferents organitzacions veïnals i altres entitats explicaran les seues activitats a la ciutadania. 

Descarregar programació (pdf 1'8 MB)Enllaç al web de la FAAVV

Accions contra la pèrdua i el desaprofitament alimentari

Tornar

Accions contra la pèrdua i el desaprofitament alimentari

PALAU MUNICIPAL DE L'EXPOSICIÓ

DATA: 26 de set. 2022 -
HORARI: Dilluns de 10:30 a 14:50 hores
PREU: Gratuït


El CEMAS (Centre Mundial per a l’Alimentació Urbana Sostenible) és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per a la identificació, classificació, divulgació i sensibilització dels grans reptes als quals s’enfronten les ciutats i la població en general en qüestions alimentàries i nutricionals.

La trobada 'Accions contra la pèrdua i el desaprofitament alimentari' té lloc pocs dies abans del 29 de setembre, 'Dia Internacional per a la Conscienciació de la Pèrdua i el Malbaratament Alimentari'. Un repte més que raonable que implica el coneixement i la implicació de diverses àrees de coneixement i una invitació a accions sota el marc del multilateralisme. Una jornada que genere continguts, visibilització i conscienciació.


Més informació en l'enllaç

Ateneo Mercantil - Programació cultural

Tornar

Ateneo Mercantil - Programació cultural

ATENEU MERCANTIL DE VALÈNCIA

DATA: 17 de juny 2022 -

L'Ateneu Mercantil naix el 23 de març de 1879 per a "atendre les necessitats culturals i de formació, en la seua professió, dels empleats del comerç"· Els seus estatuts es formalitzen en 1879. Citant a l'II Marqués del Túria, que va ser President de l'entitat: "En l'Ateneu s'ha impulsat tot, des de les Escoles de Comerç fins al *Bolsín de Corredors, des de la Cambra de Comerç al progrés universitari, de les Escoles d'Idiomes a les Fires de Mostres, del transvasament d'aigües fins a la conservació de la monumentalitat, de la Solució Sud per a la defensa de la ciutat a l'obra del Port".

 

Consulte ací els esdeveniments

Luis Zahera. Chungo. Teatre Flumen

Tornar

Luis Zahera. Chungo. Teatre Flumen

TEATRE FLUMEN

DATA: 02 d’oct. 2022 - 02 d’oct. 2022
HORARI: 19:30 hores.
PREU: 18 euros.
LLOC: Teatre Flumen.

El reconegut actor i monologuista gallec presentarà el seu últim xou d'humor, denominat «Chungo».

Que Zahera és un grandíssim actor és una cosa que ja ningú posa en dubte. Guardonat amb un premi Goya en 2019 pel seu paper en la reeixida cinta «El reino», també brilla en sèries i pel·lícules com a «Celda 211», «El hijo de Caín», «Loco por ella», «Alatriste» o «Vivir sin permiso». Però en aquesta ocasió gaudirem de la seua faceta més còmica, on descobrirem a un humorista replet de «històries i histèries», totes elles en clau d'humor, basades la majoria en vivències pròpies, tant familiars com viscudes dins d'aquest món de la faràndula.

Consultar ací per a més informació.

Simulador Espacial

Tornar

Simulador Espacial

MUSEU DE LES CIÈNCIES

 • AV. PROFESSOR LÓPEZ PIÑERO, 7
 • 46013, VALÈNCIA
 • Telèfon: 96.197.46.86
 • Telèfon: 96.197.44.00
 • Fax: 96.197.44.71
 • Url: http://www.cac.es
 • Veure plànol

DATA: 07 de gen. 2017 -
HORARI: Consultar horaris en taquilles i punts d'informació.
PREU: Inclòs en l'entrada del Museu de les Ciències.
LLOC: Tercera planta del Museu de les Ciències

Guiats per la veu i la imatge de l'astronauta espanyol Pedro Duque, recorre el laboratori espacial, l'ascensor de llançament i el pont aeri que permet accedir fins al simulador de vol espacial. Una vegada allí, viuràs a través de la simulació del moviment, la preparació al llançament espacial fins a l'Estació Espacial Internacional. Una experiència única!

El viatge es realitza per grups de quatre persones i dura uns trenta minuts. 

Els xiquets menors de 12 anys hauran d'anar acompanyats d'un adult 

 

Més informació: Consultar la seua pàgina web

LA COSA RARA

Tornar

LA COSA RARA

logo Ajuntament de València

TEATRE PRINCIPAL
LA COSA RARA


LA COSA RARA

LA COSA RARA

DATA: Del dimecres 25 al diumenge 29 de març
HORARI: Teatre :20.00 horas-Vestibul: 11 hores
PREU: Teatre: 5 euros -Vestíbul: gratuït

Cicle d'arts vives
TEATRE PRINCIPAL: Dimecres 25: LA MEMÒRIA · Les Rostes Dijous 26: TOT PER L'AIRE · Sandra Gómez Divendres 27: EL CAPITALISTA · Norberto Llopis Segarra Dissabte 28: Frègoli · Quim Pujol Diumente 29: UNS Pasdobles · Cuqui Xerés .
VESTÍBUL DEL TEATRE: Dissabte 28: DESKTOP ARXIVES de Néstor García + Aperitiu Domingo 29: Projecció documental Donna Haraway: STORY Telling FOR Earthly SURVIVAL (2016) de Fabrizio Terranova + Aperitiu.
Durant estos cinc dies se li sol·licitarà que canvie la seua manera de mirar i inclús la forma de ser. Traiem els tentacles, les antenes i les urpes. Convertim-nos en monstres, en coses rares i estranyes, en bestioles misterioses. Cridem per a moure'ns, per a desplaçar-nos, per a recol·locar la nostra mirada. Especulem sobre un nou món i una nova manera de fer. Impugnem la normalitat teixint altres aliances, tornem-nos boges.

Bioparc - Agenda d'activitats

Tornar

Bioparc - Agenda d'activitats

BIOPARC VALÈNCIA

DATA: 22 de febr. 2021 -

En BIOPARC València es recrea la naturalesa salvatge del continent africà: el bosc equatorial, Madagascar, els grans aiguamolls i la sabana.

Els animals, la vegetació i el paisatge formen un conjunt que permet al visitant aprendre sobre les relacions entre els organismes i elements que conformen els ecosistemes, de manera que els ajude a comprendre el seu funcionament i els incite a conservar-los.

En BIOPARC València es realitzen activitats tots els dies de l'any.

MÉS INFORMACIÓ: Consulte l'agenda del parc.