S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament convoca deu residències artístiques per a dur a terme un projecte de creació contemporània amb centres educatius

Amb esta convocatòria, la Regidoria d'Educació promou la creació artística en els centres escolars de València

• Les residències artístiques promouen la creació artística en els centres escolars de València

10/06/2023

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Educació, ha aprovat este divendres la convocatòria del Programa Residències Artístiques, dirigit als i les artistes visuals o transdisciplinaris interessats per explorar l'àmbit pedagògic. Així es durà a terme un projecte de creació contemporània en col·laboració amb centres educatius de la ciutat de València.
 

Cada residència tindrà una dotació econòmica de 3.000 euros per al desenvolupament del projecte. Les disciplines sobre les quals versaran poden ser variades: arts visuals, cultura digital i audiovisual, arquitectura i la seua relació amb la ciutadania, teatre, dansa, creació sonora, etc. A més, es potenciaran els projectes que desenvolupen un discurs des del territori i per al territori, que fomenten la reflexió sobre diferents temàtiques i que generen connexions entre diferents actors socials que existisquen en la zona del centre educatiu.

En este sentit, la regidora d'Educació en funcions, Maite Ibáñez, ha explicat que “a través d'esta convocatòria apostem per introduir en la vida educativa de l'alumnat de Primària i Secundària conceptes i metodologies pròpies de la creació contemporània. L'educació artística i el foment de la creativitat és clau en el procés d'aprenentatge de l'alumnat”.

Amb el Programa Residències Artístiques es busca projectes innovadors, que donen a l'estudiant un rol actiu en la seua educació i on es valora que evidencien el caràcter processual de la creació contemporània i que “empoderen a l'alumnat i professorat com a creadors culturals i no només com a consumidors de cultura”, ha destacat Ibáñez,

Les deu residències tenen com a finalitat que artistes, professorat i alumnat s'unisquen per a desenvolupar projectes artístics singulars i col·laboratius. Estes es duran a terme en el curs 2023-2024 en centres educatius diferents. El període de la residència inclou el procés artístic en el centre educatiu, la presentació pública d'este procés a la comunitat educativa amb la qual s'ha treballat i una trobada final en un espai municipal, en què totes les parts compartisquen l'experiència de les set residències realitzades durant el curs.

Els artistes que desitgen participar en aquesta convocatòria poden trobar tota la informació i els documents requerits en la pàgina web de l'Ajuntament de València i de la Regidoria d'Educació. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de València.

Recursos multimèdia

Maite Ibáñez