S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Ple aprova concedir la distinció d’Alcaldessa Honoraria de la ciutat de València a Rita Barberá

• València nomenarà a Rita Barberá Alcaldessa Honoraria de la ciutat

26/09/2023

  • L'Ajuntament atorgarà la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Orquestra de València, i les Medalles de Plata i Bronze a les organitzacions humanitàries Bombers sense Fronteres i Bombers Pel Món, respectivament
  • També s’ha aprovat la proposta d'Honors i Distincions de l’Ajuntament que inclou a Carmen Calvo, Rafael Solaz, Pilar Mateo i José Arnau com a Fills i Filles Predilectes; a Nino Bravo, Asunción Sánchez Abellán, Sole Giménez, Esmerado Castillo, Carlos Sant Joan, Eva Vizcarra, Julio Ciges Marín i Blanca Pons-Sorolla com a Fills i Filles Adoptius

El Ple de l’Ajuntament de València ha acordat este dimarts, amb els vots a favor de l’equip de govern i Vox i en contra de Compromís i PSPV-PSOE concedir la distinció d’Alcaldessa Honoraria de la ciutat de València, a títol pòstum, a Rita Barberá.

El nomenament com a Alcaldessa Honoraria de Rita Barberá, s'ha decidit “per portar a la ciutat a cotes de relleu internacional i de benestar urbà no conegudes ni abans ni després del seu mandat". En este sentit, el portaveu municipal, Juan Carlos Caballero, ha destacat que “hui reconeixem la labor d’una extraordinària dona unint per a sempre el seu nom al de València. Hui concedim a Rita Barberá la màxima distinció d’esta ciutat”.

El regidor ha afirmat que volem reconéixer “el paper de l’alcaldessa, Rita Barberá, que va ser diputada autonòmica en Les Corts des de la primera legislatura fins a 2015, presidenta de la FEMP, senadora i alcaldessa de València durant 24 anys, que va estar entregada a la ciutat. Va ser este i no un altre el càrrec més important que va ostentar en la seua vida, la seua vocació més plena. Va poder ser moltes més coses, però ella sempre va dir que no perquè para Rita, València sempre va ser el principi i la fi de les seues aspiracions polítiques”.

Durant el debat, la regidora socialista, Sandra Gómez, ha explicat la posició, en contra, del seu grup municipal “al considerar que no s’està valorant la gestió ni els encerts o errors dels qui han passat per l’alcaldia de la ciutat, sinó si és oportú fer Alcaldessa Honoraria a una persona acusada de corrupció amb causes obertes davant la justícia que no enfrontarà a l’haver faltat”. En este sentit, s’ha manifestat també la regidora del grup Compromís, Papi Robles, qui ha manifestat “l'inoportú del moment” i ha demanat ajornar esta distinció fins que “totes les causes judicials estiguen resoltes”. 

D’una altra banda, el Ple ha aprovat la proposta d'Honors i Distincions de l’Ajuntament que reconeixerà el pròxim 6 d'octubre, en una sessió extraordinària. Així, es concedix per unanimitat la Medalla d'Or de la Ciutat a l'Orquestra de València, en el seu 80 aniversari de la seua creació, “pel seu paper en la promoció de la música valenciana, el seu prestigi internacional, i la seua contribució a la vida cultural”; i la de Plata i Bronze (amb l’abstenció del PSPV-PSOE) a dos organitzacions de salvament i extinció com són Bombers sense Fronteres i Bombers Pel Món “per la seua importantíssima labor en situacions d'emergència humanitària a tot el món”.

A més, l’Hemicicle ha aprovat també per unanimitat concedir les distincions de Fills i Filles Predilectes a Carmen Calvo, Rafael Solaz, Pilar Mateo i José Arnau i la de Fills i Filles Adoptius a Nino Bravo, Asunción Sánchez Abellán, Sole Giménez, Esmerado Castillo, Carlos Sant Joan, Eva Vizcarra, Julio Ciges Marín i Blanca Pons-Sorolla “per la seua impagable contribució a la ciència, a les arts, a la música, a les humanitats i a València”, ha afirmat Caballero.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, entregarà i imposarà els nomenaments i distincions en un acte solemne. Totes les distincions tenen caràcter exclusivament honorífic i no atorguen cap dret administratiu ni econòmic.

Relació detallada d'honors i distincions:

Orquestra de València: Medalla d’Or

Bomberos Sin Fronteras: Medalla de Plata

Bombers Pel Món: Medalla de Bronze

Carmen Calvo: Filla Predilecta

Rafael Solaz: Fill Predilecte

José Arnau: Fill Predilecte (a títol póstum)

Pilar Mateo: Filla Predilecta

Asunción Sánchez Abellán: Filla Adoptiva

Sole Giménez: Filla Adoptiva

Nino Bravo: Fill Adoptiu (a títol póstum)

Esmerado Castillo: Fill Adoptiu

Julio Ciges: Fill Adoptiu (a títol póstum)

Carlos San Juan: Fill Adoptivu

Eva Vizcarra: Filla Adoptiva

Blanca Pons-Sorolla: Filla Adoptiva

Rita Barberá: Alcaldessa Honorària (a títol póstum)

Recursos multimèdia

Juan Carlos Caballero
Juan Carlos Caballero