Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Comencen les obres de millora d’Espai Natzaret per a posar-lo a disposició de la ciutadania

El vicealcalde Sergi Campillo explica que els treballs tenen un cost de vora 112.000 euros i un termini d’execució de 42 dies

• Una formigonera treballant al futur Espai Natzaret

21/11/2021

Espai Natzaret, els terrenys portuaris que la ciutat ha guanyat per al futur Parc de Desembocadura, "estarà molt prompte a disposició de la ciutadania", ha anunciat el vicealcalde Sergi Campillo. Les obres de millora de l'espai començaren fa uns dies després que l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins (OAM) les adjudicara per vora 112.000 euros i un termini d'execució de 42 dies.


L'Àrea d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de València, a través de l'Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins, ha posat en marxa les obres de millora i condicionament d'Espai Natzaret, que formarà part del futur Parc de Desembocadura. Es tracta de la segona intervenció que es fa en estos terrenys, i amb estos treballs l'objectiu "és posar-los a disposició de la ciutadania perquè puga gaudir ja dels avantatges de tindre un lloc on poder jugar, passejar o practicar esport", ha assenyalat el vicealcalde de València, Sergi Campillo.

"Amb esta actuació va germinant a Natzaret la llavor del futur Parc de Desembocadura, que està destinat a ser el tercer pulmó verd de la ciutat de València després del Jardí del Túria i del Parc Central", ha manifestat el també regidor d'Ecologia Urbana. L’anomenat Espai Natzaret és una parcel·la de 60.154 m² pertanyent a l'Autoritat Portuària de València (APV) i que s’ha posat a disposició de l'Ajuntament de València. Ara serà preparada per l'OAM per poder obrir-la al públic.

Prèviament s’havia abordat la neteja de vials, la preinstal·lació d'una xarxa de boques de reg, la plantació d'alguns arbres i la instal·lació de taules de pícnic, bancs i papereres. S’ha creat també una praderia rústica envoltant un magnífic exemplar d'eucaliptus on s'ha instal·lat una passarel·la de fusta, que discorre emulant l'antiga línia de la platja de Natzaret, desapareguda dècades enrere.

A més cal afegir l'actuació de la Fundació Esportiva Municipal, que va realitzar un circuit per a bicicletes (pumptruck), es va instal·lar un rocòdrom i es van imprimir alguns jocs de sambori en una zona de paviment.

Els nous treballs ja adjudicats per l'OAM Parcs i Jardins, organisme encarregat de la gestió d'este nou espai verd, té com a objectiu principal realitzar les actuacions necessàries per a permetre l'accés a la ciutadania, garantint una adequada seguretat per als usuaris. "No oblidem que es tracta d'un espai postindustrial, ocupat fins fa uns anys per les instal·lacions de la fàbrica Arlesa-Moyresa-Bunge, que ha sigut reconvertit en zona verda, però que encara mostra restes del seu passat industrial com a runes i elements perillosos", ha recordat el vicealcalde Sergi Campillo.

"De fet, s'ha aprofitat el màxim nombre de superfícies constructives de les antigues edificacions existents que encara estan en bones condicions, i conservat aquells elements botànics que podien integrar-se en la nova zona verda resultant", ha afegit el regidor.

La millora de lespai

Les obres ja encetades tenen un cost de 111.586,2 euros i un termini d'execució de 42 dies. Els treballs se centraran en la pavimentació de zones determinades; demolir paviments existents i posteriorment vegetar; l'execució d'una instal·lació de reg simple que permeta la plantació d'arbratge i arbustos; pintar superfícies pavimentades creant espais de jocs infantils i zones esportives; instal·lar mobiliari urbà; tractar les zones que poden suposar un problema per a la seguretat dels usuaris; i el tancat de zones puntuals.

Totes les actuacions executades en Espai Natzaret, tant les dutes a terme anteriorment com les que s'escometran a partir de hui, tindran un caràcter temporal, ja que el futur projecte del Parc de Desembocadura intervindrà sobre este espai. "Però fins que este gran projecte siga definit i executat, els veïns i veïnes d'este barri dels Poblats Marítims podran fer ús d'esta gran zona verda provisional. Un nou espai per a la ciutat de València, que avança cap a un model molt més sostenible i naturalitzat", ha destacat Campillo.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo