Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme aprova la llicència d'obres per a 8 nous habitatges en la plaça de Els Porxets

Sandra Gómez destaca l'impuls que ha donat el PEP de Ciutat Vella a la recuperació del patrimoni urbà i al teixit veïnal

• Edifici en plaça dels Porxets

19/08/2022

La regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana ha aprovat la llicència d'obres per a la construcció de 8 habitatges i un baix comercial en la Plaça dels Porxets el que suposa, segons ha explicat la vicealcaldessa i regidora de l'àrea, Sandra Gómez, “la recuperació d'un espai que es trobava degradat amb un alt valor històric i en una de les zones de més valor patrimonial de la ciutat”. En este sentit, Gómez ha destacat el “impuls” que ha donat el PEP de Ciutat Vella i l'activació del registre de solars a “la recuperació del patrimoni, del teixit veïnal i la construcció de vivenda en solars que portaven dècades paralitzats”.

 

En este cas concret, la llicència d'edificació s'ha atorgat per a la construcció d'un edifici de nova planta d'ús residencial plurifamiliar per agregació de 3 parcel·les, situades al carrer Aluders, 3 i Plaza dels Porxets, 3 i 4. El projecte comprèn l'agrupació d'estes tres parcel·les per a la construcció d'una nova edificació, amb el manteniment i restauració de façana i elements més significatius de l'edifici protegit.

El projecte contempla distribució en planta baixa, on se situarà el local comercial, amb doble accés pel carrer Aluders y plaça dels Porxets i el vestíbul d'accés a les plantes d'habitatges, des de la plaça dels Porxets. Les plantes primera i segona constaran de tres habitatges, un que dona al carrer Aluders i dos habitatges que donen a la plaça dels Portxets; mentre que la tercera, tindrà una terrassa trepitjable, que dona al carrer Aluders i dos habitatges que donen a la Plaça dels Porxets, sent una d'elles dúplex amb escala interior. Finalment, la quarta planta també disposarà de terrassa trepitjable i estades superiors de l'habitatge dúplex. En total, 8 habitatges i un local comercial.

La regidora ha recordat que durant els dos anys de vigència del PEP de Ciutat Vella, l'ajuntament ha rebut prop de 200 sol·licituds de llicències d'obra, al voltant de 600 declaracions responsables d'obra i més de 300 comunicacions ambientals d'activitat.

“És inqüestionable que el PEP està servint per a reactivar Ciutat Vella, protegint el seu caràcter residencial i desembussant unitats d'execució que portaven dècades paralitzades i degradades”. Este pla especial de protecció va entrar en vigor el 18 de març de 2020 i, des de llavors, quatre de les set unitats d'execució previstes en el districte ja estan en marxa, a més de les quals està construint AUMSA, i “s'ha reactivat gran quantitat de bosses de sòl que estaven paralitzats gràcies a l'activació del Registre de Solars” ha afegit Gómez.

Igualment, ha posat en valor les "importants obres de reurbanització i de recuperació de l'espai públic que protegeixen el patrimoni històric" com les de la plaça de la Llotja, El Mercat, Sant Juanes i Bruges, Sant Agustí, La Reina o la de l'Ajuntament.

Entre les actuacions dutes a terme en favor del patrimoni històric, la vicealcaldessa ha citat també la recuperació d'edificis com la Casa del Rellotger. A més, ha valorat l'adequació d'equipaments sociocultural com els de la plaça del Pilar, l'espai Dona i Igualtat del carrer de Sant Miquel i la recuperació de la muralla islàmica, en la plaça de l'Àngel, entre altres.