S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La nova directiva de la Junta Central Fallera ha sigut ratificada este divendres

El regidor Fuset ha reconegut “totes les persones que han treballat per la casa gran de les Falles” i ha agraït la labor de Carlos Galiana estos últims anys al capdavant de Junta Central Fallera

• El regidor Pere Fuset ha agraït “l'esforç de totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per la casa gran de les Falles”

24/03/2023

El president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha presentat este divendres la nova Junta Directiva de l'organisme autònom municipal, que serà paritària i que estarà composta per Inmaculada Mata, secretària general; Irene Sánchez, assessora de Presidència, i els vicepresidents Daniel Buj, Alicia Gimeno, Borja Sanz, Carolina Albiach i Nacho Fuertes. Una vegada nomenat president de l'entitat, el regidor Pere Fuset ha anunciat als delegats i delegades de sector que este mateix divendres s'enviarà una ratificació formal de tots els vocals designats en el seu moment per l'anterior delegat, Carlos Galiana, així com de les persones responsables de totes les delegacions, “amb l'objectiu de garantir la total normalitat en la finalització de l'exercici faller”.
 

El regidor Pere Fuset ha agraït “l'esforç de totes les persones que han treballat, treballen i treballaran per la casa gran de les Falles”. Així mateix, el regidor ha reconegut la tasca desenvolupada pel fins ara president de la JCF, Carlos Galiana, “en estos últims anys al capdavant de Junta Central Fallera, etapa durant la qual ha mantingut tot el treball en la situació més dura en la qual s'han trobat mai les festes”.

Per tal de garantir el funcionament normal de l'entitat amb la major celeritat, també s'ha anunciat este divendres, de manera telemàtica, a totes les persones components de la Junta Central Fallera els noms de les persones que conformen la directiva, perquè puguen incorporar-se hui mateix als seus llocs, “tot i faltar la seua ratificació pel plenari de l’entitat”.

La Junta Central Fallera ha informat sobre la trajectòria de cadascuna de les persones integrants de la junta directiva:

- Irene Sánchez Alberola assumirà l'assessoria de les àrees de Presidència: Falla, Gremi d'Artistes Fallers, Pirotècnia i incidències. Sánchez Alberola és fallera de la comissió Campament-La Iessa 'Les Carolines', en la qual ha ocupat diferents càrrecs directius. Ha estat al capdavant de l'Agrupació de Falles Benimàmet-Burjassot-Beniferri en dos etapes; i també ha format part de la directiva de la Interagrupació de Falles de València, col·lectiu en el qual ha participat activament, per exemple en el primer estudi realitzat de l'impacte econòmic de les Falles a la ciutat de València.

Així mateix, ha sigut vicepresidenta de Junta Central Fallera en l'exercici 2019-2020, a càrrec de les delegacions de Mitjans i Comunicació, Esports i Patrimoni. Des de 2020 fins a l'actualitat, ha format part de la delegació de Juntes Locals de Junta Central Fallera, de les quals és secretària.

- La secretària general, Inmaculada Mata Martínez, és fallera de la comissió Dr. Sanchis Bergon-Túria des de fa 26 anys, en la qual ha ostentat dins de la directiva els càrrecs de tresorera des dels últims 12 anys, així com lotera, secretària, delegada d'Infantils i delegada de casal. Pertany a la Junta Central Fallera des de 2012, on ha format part de diverses delegacions i ha assumit diversos càrrecs. De 2012 a 2019 va ser secretària de la delegació de Cultura, de 2019 a 2020 va ser assessora de Pere Fuset com a president de Junta Central Fallera, i de 2020 a 2023 ha format part de l'àrea de Juvenils.

Paral·lelament, ha sigut jurat de la fallera major infantil de València en 2022, jurat de les falleres majors de Paterna en 2022, de les falleres majors de La Pobla de Vallbona en 2017, jurat de falla en les categories Infantil, Major i Ninot, i jurat del concurs de pesebres. Posseeix el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants. En l'àmbit professional, té un grau en Tècnic d'Administració i durant els últims 25 anys ha exercit càrrec d'alt executiu. En l'actualitat és empresària.

- El vicepresident primer, Daniel Buj Escorihuela, assumix l'àrea de festejos i actes oficials i juntes locals. Faller de la comissió Sapadors–Vicent Lleó, ha sigut president durant nou anys (1996-1997 i 2000-2006) de la falla Bisbe Jaume Pérez–Lluís Oliag i set anys (2004-2011) de l'agrupació Quatre Carreres. Actualment, és vicepresident d'esta última.

També ha exercit al capdavant de la Interagrupació de Falles de València, com a president, entre els anys 2007 i 2011, període durant el qual va preparar una reedició de l'estudi de l'impacte econòmic i social de les Falles i va ser promotor de la creació dels premis Pepe Monforte. Des de l'any 2012, és vocal electe del sector Quatre Carreres en la Junta Central Fallera, on ha desenvolupat nombroses funcions en diferents àrees, com a Esports, Festejos, Publicacions i Promoció Exterior (un any com a delegat), o Protocol (tres anys com a delegat). En la seua etapa en JCF també ha sigut vicepresident de l'àrea de Protocol i Relacions Públiques, així com de Festejos, Infantils i Joventut. A més, ha sigut jurat de la fallera major infantil en tres ocasions (2001, 2003 i 2005), de la fallera major en 2004, i de falles tant en modalitat adulta com infantil en diverses categories.

- Per la seua banda, la vicepresidenta segona, Alicia Gimeno Cabanes, s'ocupa de les àrees d'infantil, joventut i esports. És fallera de la comissió Cadis-Literat Azorín, de la qual ha sigut secretària durant 15 anys i altres tres com a presidenta (2011-2012-2013). A més, és delegada del sector Ruzafa B des de 2021, del qual actualment és secretària. Fins al moment ha treballat en la delegació d'Infantils de la JCF. És diplomada en Magisteri i llicenciada en Ciències de l'Educació, i treballa com a mestra de Primària en una escola pública.

- Borja Sanz és el vicepresident tercer, responsable de l'àrea de protocol i relacions públiques. És faller de la comissió Plaza Mestre Arambul Sanz, de la qual és directiu en diferents àrees, com a secretaria, protocol i infantils. Va ser president de la falla durant els exercicis 2014-2015 i 2015-2016. També va ser directiu de la Federació de Falles Benicalap-Campanar des de l'exercici 2016-2017 fins a l'actualitat. A més, és delegat pel sector Campanar des de l'exercici 2016-2017 fins a l'actualitat.

En la Junta Central Fallera forma part de la delegació de Protocol i Relacions Públiques des de l'exercici 2016-2017, i ha sigut secretari en l'exercici 2017-2018 i delegat des de l'exercici 2018-2019 fins al 2021-2022. D'altra banda, també ha sigut jurat de les falleres majors de Torrent i les seues corts d'honor en els exercicis 2019 i 2023, i de la fallera major infantil de València i la seua cort d'honor en 2018. Professionalment, és jurista i politòleg, a més d'investigador en didàctiques de les Ciències Socials. Actualment, és professor de Geografia i Història, Economia i Valors Ètics d'Educació Secundària i Formació Professional Bàsica.

- La vicepresidenta quarta, Carolina Albiach, s'ocupa de les àrees de cultura i publicacions. És fallera de la comissió Regne de València-Duc de Calàbria, del sector Ruzafa A, de la qual ha sigut fallera major infantil i fallera major. Posseix el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants. Tal com es destaca en la seua biografia, als huit anys va guanyar un concurs de declamació en llengua valenciana, i des de llavors participa en concursos de declamació organitzats per la Junta Central Fallera, en les quals ha obtingut diversos premis. També ha participat en el concurs de Teatre Faller (infantil i adult), així com en l'exaltació de les falleres majors de l'agrupació de Falles Centre i de la Federació de Falles d'Especial.

En 1990 va ser triada protagonista i narradora de l'exaltació de la fallera major infantil de València de 1990, Belén Medina. Ha participat també en el concurs de playbacks de JCF, en el de presentació de falla, i ha sigut presentadora i mantenidora en diverses comissions de València, Alaquàs i Xest. També ha sigut jurat de playback infantil i de teatre, així com de preseleccions en diversos sectors.

En la Junta Central Fallera, ha exercit com a secretària de la delegació de Patrimoni des de 2019, des d'on ha pogut organitzar, entre altres actes, la Cavalcada del Foc de les passades Falles. De família de tradició fallera, és filla del vicepresident de Junta Central Fallera de la delegació de Cultura i Publicacions, i germana d'una component de la Cort d'Honor de la fallera major infantil de València de 1991. Fora de l'àmbit faller, participa en la representació dels misteris del Corpus de València i pertany a l'associació Amics del Corpus, amb qui participa en la processó cada any.

- Nacho Fuertes Gómez-Cencillo és el vicepresident cinqué, encarregat de les àrees de mitjans de comunicació, solidaritat i inclusió, patrimoni i promoció exterior. És faller de la comissió Antiga Senda Senent-Alameda "El Palau" des del seu naixement. Pertany des de fa cinc anys a la junta directiva de la comissió, responsable de l'àrea de comunicació i mitjans, i des de fa diversos exercicis és, a més, el seu vicepresident segon. Posseix des de 2022 el Bunyol d’Or que atorga la Junta Central Fallera.

En la Junta Central Fallera, a la qual es va incorporar quan tenia 19 anys com a vocal de lliure designació (en eixe moment va ser el component més jove de l'organisme autònom municipal), ha ostentat càrrecs directius des de la seua entrada a finals d'estiu de 2019, sempre vinculat a la delegació de Mitjans i Comunicació, primer com a secretari (des de setembre de 2019 fins a novembre de 2021) i després com a delegat (des de novembre de 2021), tasca que desenvolupa fins a l'actualitat. En l'àmbit professional, és graduat en Periodisme i té estudis en Comunicació Audiovisual. Desenvolupa la seua activitat laboral en l'agència de notícies Europa Press; col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació, i és membre de la Unió de Periodistes Valencians.