S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme licita les obres que renovaran l’entorn del Mercat de Torrefiel

Sandra Gómez: “Amb este projecte volem omplir de vida l’entorn del Mercat de Torrefiel i generar una nova plaça més verda i habitable que dinamitze l’activitat comercial de la zona”

• Recreació del Mercat de Torrefiel i l'entorn després de les obres

27/10/2022

L’entorn del Mercat de Torrefiel es renovarà per a generar un nou espai de prioritat per als vianants. La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació de les obres de reurbanització de l’entorn del Mercat de Torrefiel. El projecte contempla una xarxa d’espais de prioritat per als vianants a l’entorn del mercat, que aspira a convertir-se en un nou punt de trobada per als veïns i veïnes i posa en valor el Mercat de Torrefiel. A més, esta renovació dinamitzarà la zona i l’activitat comercial tant del mercat com de l’entorn. Forma part del projecte València Ciutat de Places que es desenvolupa des de l’Área d’Urbanisme de l’Ajuntament per a crear espais públics de qualitat als barris valencians.
 

La Junta de Govern Local ha aprovat la licitació de les obres de reurbanització de l’entorn del Mercat de Torrefiel. El projecte té com a objectiu generar un nou espai de prioritat per als vianants que connecta el mercat amb la plaça de Sant Jeroni, i amb l’entorn del CEIP Antonio Machado. L’actuació conformarà una nova plaça i entorn lliure de trànsit per a convertir-la en una nova centralitat del barri, posant en valor el mercat i reactivant l’activitat comercial al seu voltant.

L’àmbit d’actuació abasta els carrers de Mont Carmel, La Rioja, Alemany, Llibrer Esclapés i l’avinguda dels Germans Machado, guanyant així un espai lliure de més de 6.500 metres quadrats, permetent en tot cas l’accés a guals, garatges, i càrrega i descàrrega del mercat.

L’actuació suposa el repavimentat de tot l’àmbit, respectant l’arbratge existent i generant una sèrie de parterres enjardinats entre els quals s’inserixen diferents espais d’estada o zones de joc. El nou mobiliari d’estes zones es planteja en diferents posicions i combinacions, fomentant la socialització i l’adaptabilitat d’ús. A més, en dispersar estos espais per tot l’àmbit, es crea una malla de llocs de trobada, d’espera o de joc lliure, que faciliten l’accessibilitat i l’ús independent per part d’adults, menors i persones majors, millorant els desplaçaments i l’activitat quotidiana del veïnat.

A l’entorn del carrer de Sant Doménec Savio es regularitzen a més les voreres, es milloren els passos de vianants per a accedir al mercat, i es genera una zona que facilita la càrrega i descàrrega de compres. El disseny de tot l’espai té en compte, a més, criteris de visibilitat i accessibilitat als espais comercials i les entrades al mercat. Les obres d’execució tindran un termini de duració de set mesos i un pressupost que ascendix a 1.386.910,57 euros (IVA inclòs).

“Este projecte beneficiarà tant els veïns i veïnes del barri de Torrefiel, com els comerciants del mercat i de l’entorn pròxim dinamitzant este entorn. Recuperem espai públic al servici de les persones i creem nous punts de trobada més amables, acollidors i sostenibles”, ha conclòs la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.