S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València aprova l'exempció de l'IBI en els habitatges d’AUMSA destinats al lloguer

Sandra Gómez destaca que la mesura contribueix a reduir l'esforç econòmic que realitzen els llogaters dels habitatges municipals

• L'ordenança introdueix la bonificació del 95% en la quota íntegra de l'impost

14/07/2022

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València aprovarà este divendres una modificació de l'Ordenança Fiscal de l'Impost de Béns immobles (IBI) perquè els immobles en lloguer que són propietat de l'empresa municipal AUMSA estiguen exempts del pagament d'este tribut municipal. Fins ara, eren els llogaters dels habitatges municipals els que assumien el pagament complet de l'impost, però amb el nou canvi s'introdueix una bonificació del 95% en la quota. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha mostrat la seua satisfacció per la modificació de l'ordenança de l'IBI, ja que elimina una de les càrregues a les quals s'enfrontaven els inquilins dels habitatges de AUMSA.

 

“Aprovem el canvi en l'ordenança per a ajudar les famílies a accedir als habitatges municipals de l'empresa pública AUMSA, ja que la bonificació que hem introduït redueix substancialment l'esforç econòmic que han de realitzar anualment i que se sumava al pagament mensual del lloguer”, ha manifestat la vicealcaldessa Sandra Gómez.

El nou text de l'ordenança que s'aprovarà demà introdueix la bonificació del 95% en la quota íntegra de l'impost “en els immobles de naturalesa urbana en els quals es desenvolupe una activitat econòmica destinada al lloguer d'habitatges de renda limitada propietat d'entitats o empreses de titularitat 100% municipal”. La sol·licitud per acollir-se a esta exempció haurà de presentar-se abans del 31 de desembre de l'exercici anterior i serà la junta de govern qui aprove la seua concessió.

La iniciativa tindrà un impacte directe en les arques municipals de 181.169 euros a conseqüència de l'aplicació de la bonificació del 95% en tots els immobles propietat de AUMSA, que tenen un valor cadastral global de 26,3 milions d'euros.