S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València mostra el seu condol i condemna davant l’últim cas de violència masclista ocorregut a la ciutat

La corporació ha convocat una concentració silenciosa a la qual s’han sumat centenars de valencians i valencianes colpejades per l’assassinat d’una jove de 30 anys

• Concentració silenciosa contra la violència masclista a les portes de l'Ajuntament

09/12/2021

La corporació ha manifestat hui la condemna contra l’últim cas de violència de gènere registrat dijous passat al carrer Comte Altea de la ciutat de València. L'Ajuntament ha convocat una concentració silenciosa a les portes de tots els edificis municipals i a este gest, organitzat “per condemnar l’assassinat de Cristina, una jove de 30 anys, s’han sumat centenars de valencians i valencianes colpits per la seua mort", com ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud. En esta concentració, plena de roses blanques per honrar la memòria de la víctima, s’ha demanat que es faça justícia amb totes les dones que han perdut la vida amb actes violents, forma part del protocol signat fa un any per a coordinar l’actuació institucional en casos de dol per violència masclista a la ciutat de València.

 

La vicealcaldessa i la regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Lucia Beamud, i altres membres de la corporació municipal han participat en la concentració convocada a les 12h a porta de l'Ajuntament de València per condemnar este nou assassinat masclista i mostrar la seua solidaritat amb els familiars i amics de la víctima que han assistit.

En concloure este acte, en el qual també s'ha recordat a altres víctimes de la violència de gènere, la regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, ha recordat que “l'Ajuntament treballa, juntament amb altres institucions, en esta direcció per previndre i combatre la violència de gènere, que es caracteritza per donar-se en un context masclista”.

“L’assassinat de Cristina ha sigut un assassinat masclista que ens ha colpejat fortament”, ha explicat en aclarir que “l’Ajuntament es pot sentir orgullós de la resposta que la ciutadania ha donat hui davant la mort d’esta veïna de la ciutat”. “Vam fer el protocol de condol l’any passat i tristament l’hem hagut d'activar per dir clar que ja hi ha prou de violència cap a les dones per simple fet de ser dones".

Amb la mateixa “commoció”, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha assegurat que hui “falten paraules per a expressar el dolor que sent la societat”. “S’hem reunit per condemnar una nova víctima del terrorisme masclista, que continua present als nostres entorns”, ha lamentat. “Per això –ha afegit- hem de redoblar esforços en la protecció i prevenció, ens queda molt de camí per a millorar, i a més hem de treballar perquè hi haja una posició unànime i política sense que ningú es pose de perfil a l’hora de lluitar contra la violència masclista”.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Lucía Beamud
Sandra Gómez