Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

Urbanisme connectarà el CEIP Ciutat de Bolonya i el Parc Imago amb una plaça per a vianants

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, destaca esta actuació del Pla d'Entorns Escolars Segurs que disposarà de zones de jocs infantils i nou mobiliari urbà

• El projecte compta amb un pressupost de 184.000 euros

05/01/2022

La Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana escometrà la conversió en zona de vianants del tram del carrer Torrent entre els carrers Emilio Lluch i Periodista Roberto Castrovido per a connectar el CEIP Ciutat de Bolònia i el Parc Imago mitjançant una nova plaça que garantirà el pas segur dels alumnes. “Connectarem el col·legi amb el parc a través d'una nova plaça que tindrà espais dedicats als més xicotets, amb zones de jocs, però, sobretot, pretén ser un espai per als vianants que genere un espai d'entrada i eixida del col·legi segur on els xiquets isquen del col·legi directament a una zona per als vianants, una plaça, per la qual puguen anar directament al parc”, ha explicat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez.

 

El projecte, que compta amb un pressupost de 184.000 euros, s'emmarca en la iniciativa d'Entorns Escolars Segurs que ha posat en marxa l'Ajuntament de València i contempla la urbanització definitiva d'este espai de 900 metres quadrats que ja s'havia tancat al trànsit de manera provisional per a evitar que el vial separarà el col·legi del parc.

Les obres contemplen la conversió en zona de vianants definitiva tota esta àrea situada en els voltants de l'avinguda de Tres Forques, connectant el col·legi amb el parc i amb la zona per als vianants que l'envolta mitjançant un nou espai a manera de plaça. S'eliminarà el clos perimetral del parc i s'amplien els espais verds, en incorporar els escocells ja existents per a generar una major zona verda, amb més vegetació, i en donar continuïtat al parc i acostar-lo al col·legi. La resta d'escocells al costat del col·legi s'amplien per tal de facilitar el creixement i la bona salut de l'arbratge existent.

En el nou espai es generant noves zones de joc pròximes als accessos al col·legi, amb jocs inclusius i accessibles i amb paviments de cautxú de color. A més, s'instal·larà nou mobiliari urbà, creant zones d'estada i espera amb bancs accessibles i adaptats a persones majors o amb problemes de mobilitat. També es projecten aparcaments de bicicletes per a fomentar la mobilitat sostenible.

Esta actuació se circumscriu al Pla d'Entorns Escolars Segurs que pretén generar accessos més segurs i més saludables per als xiquets i les xiquetes que acudeixen al col·legi diàriament, allunyant el pas de vehicles. “Reduir el pas de trànsit no sols redueix les situacions de perill sinó també la contaminació atmosfèrica i acústica a l'entorn dels nostres centres escolars, amb els beneficis que això suposa per a la salut, el creixement i l'aprenentatge dels alumnes i alumnes”, ha destacat Gómez.

Dins del Pla d'Entorns Escolars Segurs, el consistori ja ha finalitzat les obres de millora en el CEIP Alejandra Soler (Russafa), CEIP Ballester Fandos (Malva-rosa), CEIP Sebastián Burgos (Camí Reial), CEIP Rodríguez Fornos (Safranar), CEIP La Fonteta, CEIP Sanchis Guarner (Torrefiel), CEIP Antonio Machado (Torrefiel), CEIP Teodoro Llorente (La Petxina), CEIP Doctor Garbelladures Goyanes (Nou Moles) i en l'entorn a la plaça Rafael Gómez-Ferrer Sapiña on se situa un jardí d'infància.

Recursos multimèdia

Sandra Gómez