S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L'Ajuntament de València celebra el Dia Mundial de l'Alimentació amb una jornada gratuïta sobre hàbits saludables i alimentació assequible

• La Petxina ha acollit la jornada gratuïta sobre hàbits saludables i alimentació assequible.

16/10/2025

  • ‘Plats nutritius per a totes les butxaques’ és una jornada per a aprendre a menjar bé sense gastar de més

Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació, a través de la Regidoria de Sanitat i Consum, i en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), s'ha organitzat la jornada ‘Plats nutritius per a totes les butxaques’, un esdeveniment gratuït durant el matí d'este dijous en el Complex Esportiu Cultural La Petxina.

“Menjar bé no ha de ser un luxe, sinó un dret a l'abast de tots. Amb esta jornada volem demostrar que una alimentació sana, equilibrada i econòmica és possible. Una manera d'aprendre a omplir la nevera de manera econòmica i equilibrada”, ha assenyalat el regidor de Sanitat i Consum, José Gosálbez. “Apostem per una nutrició basada en productes de temporada, de proximitat i de qualitat. Al final, la salut comença en la nevera: en el que decidim guardar i en el que decidim evitar”, ha afirmat el regidor.

La jornada s'ha dividit en dos parts. La primera ha consistit en un taller teoricopràctic on els assistents han aprés a elaborar plats nutritius amb informació senzilla i adequada. En la part teòrica s'han assentat les bases d'una bona nutrició, posant l'accent en com comprar productes saludables de la manera més econòmica possible. En la part pràctica s'ha elaborat una degustació amb un cuiner a manera de demostració. Tot això de la mà d'experts nutricionistes avalats pel Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana. En la segona part, s'ha debatut en una taula redona amb experts de l'àmbit gastronòmic i agrícola. La jornada ha finalitzat amb una degustació basada en els conceptes presentats.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de nutricionistes col·legiats, professionals de la cuina i representants del Consell Agrari de València. S'han abordat temes clau com l'aprofitament alimentari i la planificació de menús saludables a baix cost. Gosálbez ha destacat que “l'educació alimentària ens ensenya a cuidar-nos millor, a aprofitar els recursos i a planificar una alimentació més sana i equilibrada per a les nostres famílies