Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Universidad Popular Semana del Cine - València

Vés enrere Universidad Popular Semana del Cine

Volver

Més de 2.000 persones participen en la XXIV Setmana del Cinema de la Universitat Popular

• Espai Ribes al Parc Central

19/02/2024

  • Esta edició, que se celebra del 19 al 22 de febrer, està dedicada a la temàtica “Entre la realitat i la fantasia” amb una selecció de pel·lícules premiades en diferents certàmens
  • Les sessions es programen en col·laboració amb els cinemes Aqua en horaris de matí i vesprada i en versió original i doblegada

La XXIV edició de la Setmana del cinema, organitzada per la Universitat Popular de València i que se celebra del 19 al 22 de febrer, portarà a prop de 2.500 persones al cinema en tan sols quatre dies.

Segons ha explicat el regidor de Majors i el president del Consell Rector de la Universitat Popular, José Vicente Gosálbez, des dels centres de la Universitat Popular (UP), repartits pels diferents barris i pedanies de la ciutat de València, “volem retre homenatge al sèptim art com a ferramenta de desenvolupament cultural i participació social”.

Les sessions es programen enguany en col·laboració amb els cinemes Aqua, en horaris de matí i vesprada, i tant en versió doblegada com també en versió original en anglés per als grups matriculats en este idioma. Tots els anys participen més de 2.000 persones en esta iniciativa que es va mantindre fins i tot durant la pandèmia amb una versió d'accés en línia.

L'edició de 2024 porta per títol “Entre la realitat i la fantasia” i comptarà amb una selecció de pel·lícules àmpliament premiades en diferents certàmens internacionals com Napoleón de Ridley Scott; La sociedad de la nieve de J. A. Bayona; Los que se quedan de Alexander Payne; Wonka de Paul King i Pobres criaturas de Y. Lanthimos.

La Setmana del cinema fa 24 anys

La Setmana del Cinema va començar a celebrar-se en el curs 1999-2000 amb l'objectiu d'integrar el cinema dins del procés de formació i alfabetització audiovisual de la Universitat Popular i aproximar la cultura a la ciutadania.

En eixe sentit, la Universitat Popular de València també participa des de 2022 en les Jornades del Cinema Espanyol desenvolupades en l'àmbit estatal per la Filmoteca Nacional, a fi de reconéixer el valor cultural i com a ferramenta pedagògica a esta indústria, així com en la “Mostra dels Instituts” desenvolupada als cinemes Babel a l'octubre, en la qual tots els centres de la Universitat Popular van tindre l'oportunitat de visionar pel·lícules com La tortuga rojaÉxodo climáticoTambién la lluvia o Un pequeño plan.

La Universitat Popular recorda l'aportació del cinema com a ferramenta didàctica, un suport a la labor docent que es desenvolupa a les seues aules en permetre estudiar la societat i la seua evolució a través del cinema.

La UP és una extensa xarxa de sociabilitat present en 31 barris i pobles de la ciutat de València, promou més de 50.000 assistències a recursos culturals de la ciutat cada curs, i el cinema, igual que altres manifestacions culturals, constituïx un complement de la labor desenvolupada a les seues aules en el procés d'aprenentatge al llarg de tota la vida, que s'impulsa des d'este organisme autònom municipal.