Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Setmana Majors 2023 - València

Vés enrere Setmana Majors 2023

Volver

L'Ajuntament homenatja les persones majors amb activitats culturals i lúdiques

• Cartell de la Setmana de les Persones Majors 2023

04/11/2023

  • Dilluns que ve, 6 de novembre, s'inaugura en el Saló de Cristall de la casa consistorial la quarantena edició de la Setmana de les Persones Majors
  • Entre els actes dedicats als qui han sigut testimonis i protagonistes de la història de la ciutat destaca el que se celebra en honor de les persones centenàries, el dimecres 8
  • El divendres 10 es donaran a conéixer els guanyadors del Certamen Educatiu Intergeneracional “Iaio,iaia he d'explicar-te una cosa”

El Saló de Cristall de l'Ajuntament serà l'escenari de la inauguració i altres actes destacats de la ‘40 Setmana de les Persones Majors’ que se celebra a València del 6 al 10 de novembre. Entre estos actes dedicats als qui han sigut testimonis i protagonistes de la història de la ciutat es troben l'homenatge a les persones centenàries i la clausura del certamen intergeneracional “Iaio, iaia d'explicar-te una cosa”.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada del regidor de Majors, José Vicente Gosálbez, inaugurarà esta setmana, dilluns 6 a les 13 hores, en un acte en el qual es retrà homenatge als presidents i presidentes dels 51 Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors, com a responsables d'estos “espais de trobada i de proximitat en els quals es desenvolupen diferents activitats formatives i lúdiques dirigides a persones jubilades i pensionistes majors de seixanta anys”.

A este reconeixement se sumarà el que la ciutat també vol fer a “Nostres Millors Persones Majors de València” per la seua aportació especial a la societat.

Durant esta setmana, l'Ajuntament també evocarà el passat i la trajectòria personal dels qui enguany complixen un segle d'edat. El dimecres 8, a les 12 hores, l'homenatge a les persones centenàries reunirà en el Saló de Cristall a les persones més longeves de València.

Divendres 10, a les 10.30 hores del matí, començarà l'acte que clausura el certamen de dibuix i relat curt, organitzat per les Regidories de Majors i d'Educació amb la finalitat de donar visibilitat a les persones majors en la comunitat educativa, perquè es reconega la seua importància en la societat i oferir a l'alumnat la possibilitat d'expressar com perceben i que senten pels seus avis i àvies d'una forma original, amb creativitat i imaginació, mitjançant dibuixos i textos.

A més, durant la ‘40 Setmana de les Persones Majors’ se celebrarà una representació dels grups de teatre dels Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors, una visita turística, i sessions de cinema i de ball, entre altres actes organitzats per a mostrar gratitud als qui durant, almenys 60 anys, han contribuït en l'esdevenir de la ciutat, i perquè estes persones se senten honrades i apreciades per això.