Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

Proyecto mayores soledad no deseada - València

Vés enrere Proyecto mayores soledad no deseada

Volver

L'Ajuntament de València finalitza amb èxit el projecte pilot “Jo cuide el meu envelliment actiu”

Les organitzacions implicades en la iniciativa per a pal·liar la soledat no desitjada de les persones adultes majors reconeixen la vàlua del treball realitzat i esperen la seua continuïtat

• En total, les persones majors han participat en 24 tallers i 54 sessions d'exercici físic

06/07/2023

La Regidoria d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València, la Càtedra d'Envelliment Saludable, Actiu i Participatiu de la Universitat de València, Fundació Amics de la Gent Major, l'Associació Telèfon de l'Esperança i la Defensora de les Persones Majors ha realitzat un balanç sobre el projecte pilot “Jo cuide el meu envelliment actiu”.

Este projecte pilot, dirigit a persones adultes majors de la ciutat de València amb necessitat de pal·liar la seua soledat no desitjada, s'ha dut a terme en dos Centres Municipals d'Activitats per a Persones Majors (CMAPM) de l'Ajuntament de València, Orriols i Fuensanta, durant els mesos d'abril, maig i juny d'enguany.
En el balanç realitzat s'han inclós reflexions de les diferents organitzacions implicades en el projecte i totes coincideixen en la necessitat de la seua continuïtat donat l'alt grau de satisfacció de les persones usuàries del projecte i dels "bons resultats aconseguits".

Programa únic
Esta iniciativa ha sigut un programa intensiu en el qual les persones adultes majors que han participat han realitzat diferents activitats amb una freqüència de 4 vegades per setmana durant 12 setmanes per un total de 48 sessions en cada centre. Estes activitats s'han realitzat en tallers d'educació per a la salut, sessions d'exercici físic supervisat i teràpia musical com a element socialitzador.
Entre el personal qualificat que ha realitzat esta intervenció hi havia representants de la Càtedra d'Envelliment de la Universitat de València, de la Fundació Amics de la Gent Major, de l'Associació Telèfon de l'Esperança i tècnics i tècniques del Servici d'Envelliment Actiu de l'Ajuntament de València.
El projecte ha aconseguit tindre quatre dies a la setmana a persones majors amb esta problemàtica ocupades en la seua rehabilitació i que cost zero.

Fontsanta i Orriols
Els centres municipals d'activitats per a persones majors triats per a l'experiència pilot han sigut Orriols i Fontsanta. En ells s'han realitzat els tallers sobre diferents temàtiques i les persones usuàries han gaudit de gimnàstica, teràpia musical, dansa, treball de la veu, cant grupal. També han aprés a compartir sentiments, expressió corporal, emocionar-se en companyia, cant a capela espontani, i interpretació instrumental en grup.