Buscando, por favor espere....

Estás en: ACTUALIDAD

JGL Subvención RESPOND-A - València

Vés enrere JGL Subvención RESPOND-A

Volver

València rebrà una subvenció de 175.000 euros per a modernitzar els seus equips d'intervenció en emergències

L'Ajuntament de València ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat la cessió de la parcel·la que albergarà en el futur el Centre Cívic de Tres Forques

• L'aportació permetrà als cossos d'emergència municipals adquirir equips d'última generació

30/12/2021

La Junta de Govern Local ha aprovat acceptar la subvenció concedida per la Comissió Europea per al desenvolupament del projecte 'RESPOND-A' per un import de 173.750,00 euros, una aportació que permetrà als cossos d'emergència municipals adquirir equips d'última generació per a la intervenció en emergències. La regidora delegada de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, que ha comparegut al costat del vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha donat compte d'este i d’altres acords de l'executiu municipal com, per exemple, la sol·licitud de cessió de la parcel·la que albergarà en el futur el Centre Cívic de Tres Forques, l'acceptació de la designació de València com a seu dels Gay Games o ho reequilibris pressupostaris de les empreses concessionàries d'instal·lacions esportives de la ciutat.

 

L'acord subscrit entre el consistori i la Comissió Europea permetrà a la Policia Local de València i al cos de Bombers adquirir equips d'intervenció en emergències d'última generació. El Projecte RESPOND-A, tal com ha explicat Bernabé “és important perquè ens permetrà dotar als nostres professionals en emergències de tecnologia virtual, de realitat augmentada o sensors intel·ligents i formar-los per a poder donar una millor resposta davant emergències climàtiques o de qualsevol altre tipus, que cada vegada són més freqüents pel canvi climàtic”.

Centre Cívic de Tres Forques

L'Ajuntament de València ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat la cessió de la parcel·la que albergarà en el futur el Centre Cívic de Tres Forques. Bernabé ha subratllat que es tracta de “un pas fonamental per a fer realitat una reivindicació històrica”, i ha detallat que l'objectiu és que en un futur este centre “puga acollir un centre polivalent on es podrien situar altres servicis com la Universitat Popular, una biblioteca i fins i tot un centre per a majors, a més de la seu de l'associació de veïns”.

L'edifici comptarà amb sis plantes i proporcionarà un millor aprofitament de l'espai exterior, que serà condicionat per a la realització d'activitats a l'aire lliure. L'edifici “es convertirà en un vertader centre sociocultural al servici del veïnat”, ha apuntat la regidora de Desenvolupament Econòmic.

Gai Games 2026

Un altre dels temes aprovats en la Junta de Govern és la iniciació dels tràmits per a acceptar la designació de València com a seu dels Gay Games 2026, així com encarregar a l'organisme autònom Fundació Esportiva Municipal les accions necessàries per a dur a terme els compromisos assumits en la candidatura, i la creació d'un Comité Organitzador compost per les administracions que van recolzar la candidatura i altres entitats.

Instal·lacions esportives

També s'ha reconegut la impossibilitat de les empreses concessionàries d'instal·lacions esportives de la ciutat de València de fer front a les condicions contractades, per culpa de les restriccions derivades de la crisi sanitària. Bernabé ha recordat que “per a assegurar la viabilitat d'estes empreses, el consistori ha aprovat una indemnització de 984.163,89 euros, que serà repartida de manera proporcional entre les diferents instal·lacions”. La subvenció serà percebuda per les concessionàries del Poliesportiu Juan Antonio Samaranch, La Piscina de València, el Complex Proveïments, el Poliesportiu Rambleta, la Piscina municipal d'Aiora, l'Hípica i el Poliesportiu d’Orriols.

Estatueta Premis Goya

Finalment s'ha aprovat la realització d'un conveni de col·laboració amb el Gremi d'Artistes Fallers perquè duguen a terme la reproducció de l'estatueta dels Goya, que s'instal·larà en 12 places de la ciutat “perquè la festa del cinema arribe a tots els barris”, ha anunciat Bernabé.

Recursos multimedia

Pilar Bernabé