19/10/2018 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Documentació >> Declaracions institucionals

Declaracions institucionals

L'any 2000, en la sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del dia 27 d'octubre, tots els partits polítics representats en la corporació van formular la següent moció conjunta i per unanimitat:

“Que en els plens ordinaris mensuals, cada vegada que hi ha una dona assassinada, es farà una menció del cas i es llegirà un manifest de rebuig a la violència contra les dones”.

Esta mesura es realitza fins a l'actualitat de forma interrompuda. Fins al 2007 l'elaboració d'eixe manifest era elaborat per cada grup polític de forma rotativa. A partir del 2008, s'introduïx una modificació per la qual serà cada regidora o regidor per orde alfabètic qui elabore el manifest.

Estes declaracions institucionals contra la violència de les dones són una mesura necessària perquè l'opinió pública prenga consciència del problema, de manera que és necessària una sensibilització a la població perquè es produïsca un canvi de valors amb l'objectiu de fer valedores les dones dels seus drets reals, així com ser considerades com a sers humans amb tots els drets formals que els atorga l'estat democràtic. Per això l'Ajuntament de València adquirix el compromís d'esta iniciativa unànime de rebuig a la violència contra les dones.

Declaracions 2012 Declaracions 2011 Declaracions 2010 Declaracions 2009 Declaracions 2008 Declaracions anteriors

Altres declaracions institucionals

Així mateix l'Ajuntament de València ha realitzat altres adhesions institucionals que tenen a veure amb la defensa dels drets de les dones i pel desenrotllament de les polítiques d'igualtat.

Dies Internacionals relacionats amb les dones i/o igualtat Declaració de Cadis: II Cimera Europea de Dones en el Poder Declaració de la Federació Espanyola de Municipis i províncies amb motiu del 8 de març del 2010, Dia Internacional de les Dones Declaració de València "Dones per un món millor" Acord Institucional de 25 de febrer del 2011, sobre la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia i Transfòbia (2012) Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia (2013) Declaració Institucional sobre el Dia Internacional de L'Orgull LGBTI (2014) Moció amb motiu del 26 d'Abril, Dia de la Visibilitat Lèsbica


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI