22/07/2017 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Aus en la ciutat

  • Curs: 2016-2017
  • Àrea: 1. Educació ambiental
  • Dirigit a:
    • Educació Primària 3r cicle
    • Educació Secundària Obligatòria 1r cicle


Aus

Descripció.
Programa dedicat al coneixement de l'avifauna urbana de València, és a dir, a les espècies d'aus comunes (estornells, merles, falcies, avions, oronetes, etc.) que tenim més prop.
L'atracció que suscita el món de les aus és un bon punt de partida per a fomentar actituds positives cap al medi ambient, connectar amb el ritme de les estacions i incrementar la consciència ambiental de l'alumnat.
El programa es realitza en col·laboració amb el Grup Local SEO-Ardea i Grup d'Anellament l'Albufera pertanyents a la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEU/BirdLife), una organització no governamental sense ànim de lucre, especialitzada en la conservació i estudi de les aus i els seus hàbitats, així com en educació ambiental, amb àmplia experiència de més de 30 anys en la nostra ciutat.
El programa es recolza en presentacions multimèdia i eixides fora del centre. Es desenvolupa en tres sessions:
- 1a sessió, a l'octubre. En l'aula, de 9:00 a 12:00 hores. Es realitza la presentació del programa i es treballen les espècies hivernants: estornells, cuetes blanques, etc.
- 2a sessió, en març-abril. En l'aula de 9:00 a 12:00. S'estudien les aus estiuenques (falcies, avions, oronetes, etc.), les seues migracions, la seua anatomia, la seua abundància, els seus problemes. També es realitza una eixida per la contornada del centre educatiu per a detectar i observar estes espècies.
- 3a sessió, abril-maig: eixida fora del centre educatiu per a observar i conéixer “in situ” les aus dels jardins de la ciutat. Suposa una eixida al tram entre el pont del Reial i el pont de les Flors, en horari de 9:30 a 12:30 hores, on l'alumnat amb un “Anellador” expert, al llarg de tres hores, coneixerà en que consistix l'anellament científic d'aus silvestres, quina és la seua utilitat i aprendre a reconéixer en el camp les principals espècies d'aus que es localitzen en està àrea enjardinada.

Objectius.
- Observar i aprendre a reconéixer les aus que utilitzen el medi urbà com a hàbitat, compartint la ciutat amb els sers humans.
- Fomentar l'interés i l'apreci cap a les aus.
- Analitzar la problemàtica de l'avifauna i les espècies que causen problemes.
- Connectar amb la natura i els seus canvis estacionals.

Adreçat a.
E.P.3 i E.S.O.1

Calendari i Horari.
El programa recolzat en presentacions multimèdia i eixides fora del centre educatiu es desenvolupa en tres sessions:
1a sessió, a l'octubre.
2a sessió, en març-abril.
3a sessió, abril-maig.

Aportacions de l'Ajuntament.
- Monitor/a, anellador expert
- Materials (prismàtics, cartells, materials didàctics per a facilitar en l'aula el treball posterior a les sessions) CD “Descobrix les Aus pels seus cants” editat per la SEU/BirdLife i la Fundació BBVA.
- Presentacions multimèdia.
- Es disposa de material didàctic de suport al programa educatiu. Les persones interessades a rebre este material hauran d'indicar-ho en l'apartat de "Observacions" a l'hora de realitzar la sol·licitud.

Observacions.
L'aula (o centre educatiu) ha de comptar amb un reproductor d'àudio i CD per a poder sentir les gravacions i visualitzar les imatges.

Informació.
962084277

AusEnLaCiutat1
AusEnLaCiutat2
|
aves1
aves2
|
LogoRegidoriaEducació

ATENCIÓ AL CIUDATADÀ


PROJECTES EDUCATIUS

Oferta educativa 2016-2017
Normes de participació

TRAMITACIÓ DE SOL·LICITUDS

PER WEB:

Formulari de sol.licitud


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI