23/07/2017 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Corrupció: L'organisme nociu. Cinema i debat

ProgramaNou

  • Curs: 2016-2017
  • Àrea: 4. Educació per a la participació ciutadana
  • Dirigit a:
    • Educació Secundària Obligatòria 1r cicle
    • Educació Secundària Obligatòria 2n cicle
    • Ensenyances Postobligatòries: Batxiller Cicles Formatius i F.P.B.


1

Descripció.
La corrupció està molt present en la nostra societat actual. És un tema que va més enllà dels coneguts casos amb noms i cognoms i solament des del coneixement de la realitat, podrem influir en la seua desaparició. Per això, la difusió d'aquest documental es fa necessària per a poder anar més enllà de la queixa estèril, per a incrementar el debat, la reflexió i estimular la implicació i estimular la implicació de l'alumnat i professorat augmentant la seua consciència social i política, des d'un prisma pedagògic per a reforçar la seua capacitat crítica i sensibilització. És necessari evitar la indiferència i el desconeixement que encara tenim sobre ella.
El documental compta amb testimonis de primera fila, de persones que han patit i denunciat la corrupció. Es tracta de destacades personalitats de l'àmbit de la política, judicial i la docència, les quals analitzen la problemàtica i el com afrontar-la d'una forma viable per a tots i totes, així com les claus per a contrarestar-la. Aquestes declaracions ens fan veure una conducta exemplar davant la corrupció, ja que davant ella cal reaccionar i denunciar, per la qual cosa ha de servir de referent de manera efectiva i pedagògica, en una societat en la qual és necessari fer canvis en el sistema.
Una de les raons que més preocupa i indigna a la societat és clara: els diners que entra en el circuit de la corrupció, desapareix per sempre de la nostra economia com a ciutadans i ciutadanes. Davant açò la queixa i la denúncia ja no és suficient pel que ens veiem obligats a actuar, hi ha molt que encara no sabem i la informació és fonamental per a eradicar aquesta xacra.
La trama argumental tindrà dos enfocaments principals que s'aniran entrellaçant, aconseguint un retrat coral proper, reflexiu i honest. Per a ajudar a transmetre aquests moments d'informació històrica i anotacions ètiques i socials, ens recolzarem també en Il·lustracions que sintetitzaran de forma molt visual i impactant, en traços ràpids, alguns dels moments, accions o metàfores que vagen explicant els protagonistes.
Hem de crear consciència que la lluita contra els delictes de corrupció ha de ser una prioritat per a qualsevol Govern, fa mancada revisió urgent dels valors ètics (tant en l'àmbit privat com en el públic), així com en l'abisme creat entre el que es diu i el que es fa, i el que finalment li arriba a la ciutadania.
Posarem a disposició del centre una guia didàctica que facilitarà el treball a realitzar.

Objectius.
- Donar a conèixer la situació real de la corrupció en el nostre país.
- Oferir eines i mitjans per a fer-li front des del coneixement i l'organització col·lectiva.
- Facilitar una eina de comunicació, proactiva i pedagògica.
- Donar visibilitat a les persones que han denunciat la corrupció.
- Fomentar el debat i col·loqui col·lectiu amb els estudiants, per a estimular la seua implicació social i cívica.

Adreçat a:
E.S.O.1, E.S.0.2 i Ed.Post

Calendari i Horari.
- DocuForum: Projecció del documental + Col·loqui participatiu entre la taula de debat i els alumnes.
- Composició taula debat: Representants/Membres del Centre Educatiu + Altres invitats aliens al centre que puguen enriquir el debat (a determinar pel centre).

Aportacions de l'Ajuntament.
L'Ajuntament assumeix el cost del visionat del documental i els seus drets (drets d’autor + Cànon de projecció Dipòsit. Legal: B 27597-2014), posant a disposició del centre educatiu una copia d’emissió en formats DCP / Blu-ray / H264 o DVD.
El Servei de Transparència i Govern Obert de València, realitzarà i facilitarà eines que ajudaran a que la convocatòria de la projecció tinga la màxima difusió en la comunitat educativa, realitzant les següents accions i materials. A la vegada s’ofereix als centres eines digitals per a la difusió de les projeccions: i vídeo de promoció del documental personalitzat.
En paral·lel a la Difusió de l'acte que realitze en el centre educatiu :
- Realització duna vídeo-promo per a la seua difusió en xarxes, personalitzat amb les dades de l'acte, facilitats pel centre educatiu (exemples ja realitzats): https://youtu.be/_cyjOR2bSEg; https://youtu.be/dQiRytLsspM
- Disseny de cartell digital oficial de la pel·lícula, personalitzat amb les dades de l'acte, facilitats pel centre educatiu per a la seua difusió.
- Guia Pedagògica “Corrupció: l'organisme nociu”: on s’ofereixen propostes i es poden conèixer els motius d'aquest documental, i d'una forma didàctica, reflexionar i crear conclusions sobre la temàtica.

Observacions.
Serà necessari disposar d'un projector i una pantalla de qualitat per al visionat del documental.
Atès que les despeses dels drets d'autor i visionat són assumides per l’Ajuntament i el cost és per un pagament únic per cada centre educatiu i que es pot projectar quantes vegades es vulga per possibilitar que tota la comunitat educativa el puga visionar. es prioritzaran aquells centres que més nombre de persones assistirà a les projeccions i aquells centres que tinguen previst realitzar activitats en relació amb la temàtica de Transparència i Bon Govern, per sí mateix o participan en altres dels programes oferits.

Informació.
En aquesta ocasió la pel·lícula ha estat sota la producció de Pandora Box TV. Per a més informació sobre el documental i el tráiler en : www.corrupcionorganismonocivo.com

Col·laboració.
Delegació de Transparència , Govern Obert i Auditoria Ciutadana de l’Ajuntament de València.

LogoBlau
LogoRegidoria
|

ATENCIÓ AL CIUDATADÀ


PROJECTES EDUCATIUS

Oferta educativa 2016-2017
Normes de participació

TRAMITACIÓ DE SOL·LICITUDS

PER WEB:

Formulari de sol.licitud


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI