18/11/2019 L'Oratge L'Oratge


Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

Una Fira per a tots

Al 1871, prenent com a pretext el precedent de les “corregudes de sant Jaume”, la burgesia ascendent valenciana creava la Fira de Juliol, festa laica per excel·lència. Amb la canícula dels mesos estiuencs, la burgesia i la classe mitjana valenciana abandonaven la ciutat a la recerca d'ambients més frescos, uns a les platges del Cantàbric i els altres a les pròximes poblacions de Benimàmet, Godella, Burjassot, o El Cabanyal.

Els comerciants de la capital, d'acord amb l'Ajuntament, van planificar una estratègia a fi de retindre a la ciutat durant algunes setmanes els seus veïns. A l'efecte, el 12 de desembre de 1870, l'Ajuntament de València, segons consta en el primer cartell, va acordar “crear una Fira anual que servisca de gran mercat de contractació als habitants d'esta comarca…”.

La Batalla de Flors en l'antiguitat

La burgesia valenciana, a pesar que al principi es va oposar a la seua realització per entendre que un excés de festes anava en detriment del treball i de l'economia, es va reunir en pavellons i casetes oficials i d'altres institucions per a celebrar les festes.

El seu programa d'actes es va anar configurant lentament, per mitjà de l'acumulació de diversos festejos en anys successius: cavalcades, exposicions, castells de focs artificials, jocs florals i la Batalla de Flors (1891).

Molts d'estos actes servien de recer al mateix temps per a expressar la modernitat i racionalitat de la burgesia i per a exaltar la identitat valenciana.

La ciutat de València ha evolucionat i la Fira de Juliol ha seguit acompanyant els seus habitants presenciant canvis, avanços i transformacions però conservant l'esperit inicial d'oferir alternatives d'oci als valencians i visitants.

La Fira de Juliol té un públic heterogeni tant en edats com en preferències; el seu disseny ha de satisfer tots i entretindre els més diversos col·lectius: La nova Fira de Juliol és conscient de tot això i oferix un programa variat en el qual tot i tots tenen cabuda.

Tots els racons de la ciutat i tots els seus habitants van a formar part de la Fira de Juliol. La Fira per a tots.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI