Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

PLAGUES URBANES: PANDEROLES

Panderola americana (Periplaneta americana).

Periplaneta americana

Estan actives de nit i s'alimenten de restes de menjar, paper i inclús sabó, de materials en descomposició, pegaments, papers, -te·les, xarops i dolços entre altres. Rarament transmeten malalties, però contaminen el menjar i no deixen una olor perceptible. Amb temperatures càlides, es reproduïxen ràpidament. És coneguda com a panderola voladora, és la més gran, pot arribar a mesurar fins a 3,7 cm i té un color rogenc, tant el mascle com la femella tenen ales.. Normalment les trobarem en claveguerams i femers, també en llocs humits i foscos com ser: Fonaments, drenatges, pous cegos, canonades i angles superiors de sostres de soterranis. Poden viure de 14 a 15 mesos, els adults poden viure de 2 a 3 mesos sense aliments i 1 mes sense prendre aigua.

CONSELLS: tapar falsos buits d'armaris i parets, i possibles vies d'entrada o refugi. Eliminar fonts d'aliment i aigua.

|

Panderola negra, oriental o del Vell món (Blatta orientalis)

Panderola negra

És nativa d'Europa però està desplaçada per l'americana ja que necessita condicions específiques Mesura prop d'uns 2,50 cm de llarg, les femelles són un poc més grans. Les tonalitats van del marró fosc a negre brillant. El mascle té dos ales llargues i de color marró que cobrixen la majoria del seu cos però no poden volar. Suporta temperatures més baixes que l'americana. La trobem en albellons, desguassos, soterranis, pòrtics i altres ubicacions humides.

CONSELLS: tapar falsos buits d'armaris i parets, i possibles vies d'entrada o refugi. Eliminar fonts d'aliment i aigua.

Panderola alemanya (Blatella germanica)

Panderola alemana

És la panderola que trobem en cases particulars, hotels, restaurants, menjadors, etc. Són de color groc pàl·lid, tenen ales i mesuren fins a 1,5 cm. Són més actives a la nit i reposen durant el dia, es refugien en clavills, preferixen la fusta o superfícies rugoses abans que el metall o superfícies llises, abunden en cuines, davall l'entaulellat.

En cas de tindre presència d'esta espècie durant el dia significa que la població de la mateixa en eixe sector és important o bé les condicions d'aliment no són les millors.

Quan la població és important no demoren més d'una setmana a invadir altres llocs, transportant-se per les canonades.

CONSELLS: Extremar la neteja en cuines, darrere d'electrodomèstics i campanes d'extracció.Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI