Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

ANIMALS PROTEGITS: ABELLES

Abella

L'abella europea, també coneguda com l'abella domèstica o mel·lífera porta el nom científic d'Apis mellifera. Són insectes socials amb tres tipus d'individus o castes: la reina, les obreres i els abellots.

REINA: És l'única femella fèrtil del rusc i posa tots els ous, dels quals naixeran totes les altres abelles. Són alimentades per les abelles obreres amb gelea reial, no amb pol·len, i la seua vida mitjana és de 3 anys. Són més gran que les obreres.

ABELLOTS: Són els mascles de la colònia, naixen d'ous sense fecundar. Són més gran que les obreres. La seua única funció és la de fecundar reines verges. Després de l'estiu són expulsat de la colònia i moren de fam i fred, ja que no són capaços d'alimentar-se per si sols.

OBRERES: Són la casta més abundant del rusc. En els primers dies de la seua vida s'encarreguen de la neteja i calfament de les larves, més tard de l'alimentació de les mateixes. Després d'estes dos primeres setmanes, es dediquen a la producció de cera, construcció de bresques i transport d'aliment dins de la colònia. Després d'este període, passen uns dies com a guàrdies en l'entrada del rusc i després, i fins a la seua mort, es dediquen a la recol·lecció de pol·len, nèctar, aigua, fabricació de mel i pròpolis.

La comunicació en la colònia és constant a través de feromones, danses i trofalaxia (intercanvis bucals i d'antenes entre les abelles).

Abella


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI