Servicios de la web

Hall


Valencia Pl. de l'Ajuntament, 1
46002 València
Tel.: 96 3525478

DUBTES FREQÜENTS

ARNES: Normalment, les arnes que trobem en la ciutat són lepidòpters (palometes) d'hàbits nocturns i que No SÓN DANYOSOS. Les arnes són animals sapròfags, solen aprofitar-se de restes orgàniques produïts pels sers humans. Igual que altres palometes (i que altres tipus d'insectes) es desenrotllen a través del procés de metamorfosi i han de passar per uns quants estadis (ou, larva, pupa i adult) per a arribar a convertir-se en l'insecte que tots coneixem.

arna Arna

VESPES: Ocasionalment poden causar molèsties a l'home, però rarament s'han de prendre mesures de control. Si és necessari s'eliminaran els nius, però sempre comptant amb l'experiència d'un professional en la matèria. També es pot comptar amb l'ajuda del Servici de Bombers.

QUIRONÓMIDOS: No representen cap problema de salut pública, però la presència d'este insecte sol alarmar prou el ciutadà perquè formen núvols i pareixen mosquits. Viuen en zones d'aigües estancades, camps de cultiu d'arròs, mallades, efluents de depuradores, etc. Hem de recordar que estos insectes NO PIQUEN.

Quironómido Quironómido

ÀCARS: Algunes espècies poden causar al ser humà dermatitis i al·lèrgies respiratòries produïdes pel contacte repetit amb secrecions, excrements o exubies d'àcars.

Àcar Àcar

XINXES DE SOLAR: Insectes de l'Orde dels Heteròpters, de cos ovalat o allargat amb dos parells d'ales (el primer parell està endurit i se'ls anomena èlitres). L'aparell bucal és xuplador-picador i s'alimenta de sucs vegetals. No es considera plaga sanitària.

xinxe Xinxe de solar
Mosca de bany

MOSQUES DE BANY: Insectes de la família Psychodidae. Les femelles posen els ous en la matèria orgànica humida que es troba en els desaigües, drenatges, reixetes de banys, patis o llavadors, xarxes d'albellons, etc. Estes mosques són ni més menys que una plaga molesta i no tenen gran significació quant a salut pública.

|
Corcó Corcó

CORCÓ: El corcó pertany a l'orde dels coleòpters (escarabats), a la família dels Anóbidos (Anobium punctatum).
El seu cicle biològic passa per quatre estadis: ou, larva, pupa i adult. Depositen els ous en clavills i fissures de la fusta de què naixen les larves, cucs blancs en forma de C que s'alimenten de la fusta. Després de passar per l'estadi de pupa sorgix l'adult, de color marró fosc amb uns xicotets puntets, allargat i amb el cap ben diferenciat de la resta del cos. L'adult, alat, ix de l'interior de la fusta realitzant una perforació circular i deixant restes de serradura.
El corcó s'alimenta de la fusta en descomposició i de la fusta treballada en interiors, però no sols ataca els mobles també els sòls de fusta (Lyctus brunneus) i altres fustes estructurals i decoratives. El seu desenrotllament pot durar de dos a tres anys, per la qual cosa el dany realitzat pot ser realment greu, sent-los favorable un ambient preferentment humit.
No es consideren una plaga sanitària perquè no transmeten malalties. Però la seua presència està lligada a la d'un xicotet himenòpter, Scleroderma domestica, paràsit de les larves del corcó que produïx picadures prou doloroses en les persones.

|


Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI