Mobilitat Sostenible atorga el Reconeixement del Dia de la Bici 2019 al geògraf Paco Tortosa

dilluns, 3 juny, 2019

Este guardó, reivindica la labor de les persones i col·lectius que fan de la bicicleta un “instrument transformador al servici de la democratització de l’espai públic”.

 

Hui dilluns 3 de juny, amb motiu del Dia Mundial de la Bici, la regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha fet entrega d’este reconeixement a Paco Tortosa per la seua carrera professional i per les seues aportacions que han contribuït a veure “la bicicleta i el món de forma més amable i sostenible”. Es tracta del segon reconeixement que es fa, després que el de l’edició de 2018 recaigués en mans de l’Associació ‘València Acull’, per l’impuls que atorga al paper de la bicicleta en l’autonomia de les dones migrades.

En un acte que ha tingut lloc a les 12:00h al Saló de Cristall del consistori municipal, el regidor de Mobilitat Sostenible en funcions, Giuseppe Grezzi, ha fet entrega del guardó corresponent reconeixent a Paco Tortosa com “un humanista de mirada universal i un agitador de consciències compromès amb la realitat i el present”.

Paco Tortosa és doctor en Geografia per la Universitat de València i natural de Vallada. Amb la seua bicicleta ha recorregut mig món i ha publicat al voltant de 30 llibres sobre el patrimoni cultural i natural del territori valencià, a més d’altres obres per al conjunt de l’estat espanyol, sent “Espanya en bici” la seua obra més coneguda i considerada la “Bíblia del cicloturisme”.

La seua batalla per la bicicleta, tal i com ha fet saber en la seua intervenció la periodista Laura Ballester, és que no siga considera només en el seu ús lúdic, sinó que també “ens permeta desplaçar-nos i anar a treballar a molts punts neuràlgics de la ciutat”.

De fet, Paco Tortosa porta al voltant de 20 anys treballant temes de mobilitat sostenible per a distintes administracions i ha redactat Plans Directors a ciutats com ara Carcaixent, Torrent, Gandia, Sagunt i Silla, així com per a la Conselleria de Transports de l’Àrea Metropolitana de València.

Paco Tortosa ha reivindicat la igualtat en la mobilitat, alternatives reals per a desplaçar-nos en ciutat i en l’àrea metropolitana mitjançant un transport sostenible i una xarxa viària adequada, així com un espai urbà lliure de contaminació i més amable per als vianants.

Ir a Inicio