S'està cercant, espereu....

Xarxes i organitzacions internacionals - València

Xarxes i organitzacions internacionals

La projecció de la ciutat de València és, sense cap mena de dubte, un dels objectius principals del Servici de Turisme i Internacionalització. Dos aspectes es perfilen com a essencials en esta comesa. El primer és la posada en valor del municipalisme internacional i incidir en les polítiques globals per a reforçar el paper de les ciutats a través de xarxes de ciutats. El segon passa per reforçar les aliances amb les organitzacions internacionals que treballen des del municipalisme. Com a objectiu últim del Servici d’Internacionalització, el reforç del paper de la ciutat de València al Mediterrani preveu la consideració de sinergies amb altres ciutats del Mare Nostrum així com treballar en xarxa sobre objectius comuns. En este sentit s’encamina l’adhesió a la xarxa MedCities, que coordina 63 municipis de les tres costes mediterrànies a través de projectes de desenvolupament sostenible, estratègies urbanes i desenvolupament de servicis. València també forma part d’Eurocities, una xarxa que representa, de manera aproximada, 130 milions de persones a Europa i té com a prioritats la creació de societats més inclusives, on les persones es mouen i viuen en un entorn saludable. Eurocities oferix a València l’oportunitat de compartir espais de treball i projectes amb algunes de les ciutats més innovadores i creatives d’Europa.

D’altra banda, com que la sostenibilitat és una de les prioritats de València, participar en xarxes d’este àmbit és important, per la qual cosa la seua presència en organitzacions com Energy Cities, el Pacte d’alcaldes pel clima i l’energia i la xarxa Cities and Regions for Cyclist és especialment notòria, ja que reunix les administracions locals i regionals que treballen proactivament en la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport i d’oci. Al costat de la promoció de mitjans de transport i de noves energies alternatives aplicades als habitants de la ciutat, el Servici d’Internacionalització posa el focus en els nous reptes globals com el canvi climàtic, els fenòmens migratoris, les crisis humanitàries, la salut, l’educació, la seguretat alimentària i la cohesió social mitjançant la participació activa en entitats que connecten plenament amb la resolució dels nous desafiaments planetaris.

Les xarxes de les quals València forma part, en l'actualitat, són:


Àmbit UE:

EurocitiesEnergy CitiesPacte dels alcaldes pel clima i l’energiaCities and Regions for CyclistsEuropean Cities Marketing - ECMXarxa Europea de MigracióCoalició Europea de Ciutats contra el Racisme

Àmbit extracomunitari UE:

MedCitiesAssociació Internacional de Ciutats Educadores - AICECities and Regions for Cyclists