S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El barri de les Tendetes rebrà una inversió de 17 milions € per a millora d'habitatges socials i reurbanització

L'alcalde, Joan Ribó, ha visitat este matí la zona, que forma part de l'acord de finançament Next Generation, i que permetrà la recuperació de 363 habitatges de 42 edificis

• La iniciativa ve a millorar les condicions de vida de la gent amb menys recursos de la ciutat

15/02/2023

Les Tendetes és un dels beneficiaris de les ajudes per al desenvolupament d'actuacions de rehabilitació en els àmbits de barris, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya (2021-2026) finançat per la Unió Europea, a través dels fons Next Generation. L'alcalde de València, Joan Ribó ha visitat la zona este matí, i ha subratllat la “importància d'esta iniciativa, que permetrà no només recuperar i millorar els habitatges d'estos grups, sinó també avançar en la descarbonització de la ciutat”. A més de les vivendes del grup Tendetes, al districte de Campanar, l'acord de finançament inclou també les del Grup Mare de Déu dels Desemparats, en Tres Forques.
 

Ribó ha realitzat estes manifestacions durant la visita que ha realitzat este dimecres al barri, acompanyat per la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Innovació Urbana, Sandra Gómez, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, la regidora de Benestar Social i Habitatge, Isabel Lozano, i el regidor de Transició Energètica, Alejandro Ramón, en una trobada en el qual han participat també representants de l'Associació de veïns i veïnes i d'altres entitats ciutadanes del barri. Tal com ha explicat l'alcalde, “es tracta d'una acció de millora d'habitatges populars, igual que les del grup Mare de Déu dels Desemparades, i constituixen una iniciativa molt important que ve a millorar, precisament, les condicions de vida de la gent amb menys recursos de la ciutat”. Ribó ha detallat les actuacions que s'inclouen en el finançament i que arribaran a 42 edificis de les Tendetes i altres 33 a Campanar.

En el cas del Grup Campanar (Tendetes), construït en 1961, es contempla la rehabilitació de 363 habitatges, corresponents als 42 edificis, la qual cosa suposa la reurbanització integral de 15.102 metres quadrats. El cost total ascendix a 17,1 milions, dels quals el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana assumirà el 61,77%; i l'Ajuntament, el 28,61%, mentre que la Generalitat aportarà un 3,70%, amb el que els particulars hauran d'assumir únicament el 5,93%.

Pel que fa al Grup Mare de Déu dels Desemparats (barri de Tres Forques), una construcció que data de l'any 1965, es preveu actuar en la rehabilitació de 33 edificis, la qual cosa suposa un total de 366 habitatges. El cost total de l'actuació és de 17,4 milions, dels quals l'Ajuntament aportarà el 33,25% del cost total; la Generalitat, el 3,43%; i el Ministeri, amb l'aportació dels fons europeus, arribarà fins al 62,40% restant. D'esta manera, el cost per als particulars només serà del 0,85% del total de la intervenció.

Sostenibilitat urbana

Joan Ribó ha assenyalat que l'actuació en les Tendetes “suposarà una millora molt significativa per al barri per diversos motius: en primer lloc per la millorara que suposarà de les vivendes en termes d'habitabilitat i d'augment de la qualitat de vida de les persones residents, però també perquè suposa un impuls al treball cap a la descarbonització urbana i l'impuls a les mesures de lluita contra el canvi climàtic”.

Fa 10 dies, l'Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana materialitzaven l'acord de programa d'ajudes a les actuacions de rehabilitació de barris amb finançament Next Generation. En total, l'actuació en els dos barris permetrà recuperar 729 habitatges particulars dels blocs populars Mare de Déu dels Desemparats i Tendetes, als barris de Tres Forques i Campanar.

Ribó ha destacat la importància d'estes actuacions que beneficien barris populars, i ha defensat que les administracions “ajuden sempre els que menys recursos tenen”. Les persones residents en estos blocs es beneficiaran de mesures d'eficiència energètica (aïllament exterior i canvi de fusteries), d'accessibilitat (instal·lació d'ascensor), d'eliminació d'amiant, i de conservació (actuació sobre les patologies d'humitat i sobre l'estructura). Per seua banda, les actuacions de reurbanització contemplen la substitució del clavegueram i enllumenat, la reordenació de la mobilitat i els aparcaments, i el sanejament de l'arbratge o nou enjardinament amb mobiliari urbà, acordat amb el veïnat, a més de noves pavimentacions i reasfaltats.

 

 

 

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Joan Ribó