Buscando, por favor espere....

Noticias Destacadas | Ayuntamiento de Valencia - València

Búsqueda de noticias

Fecha (dd/mm/aaaa)

Búsqueda por día

Últimas noticias


Volver

L’Ajuntament convoca un taller veïnal per participar en el Pla Especial de Benimaclet

La jornada tindrà lloc el pròxim 19 d’abril, a les 17:45 hores, en la biblioteca municipal Carola Reig Salvà

• Nucli urbà de Benimaclet

14/04/2023

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana, ha convocat les entitats veïnals a un taller participatiu sobre el Pla Especial de Benimaclet. La jornada es desenvoluparà el pròxim 19 d’abril, a les 17:45 hores, a la biblioteca Carola Reig Salvà, ubicada al carrer de Francesc Martínez, 32.
 

La vicealcaldessa i regidora de Desevolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha explicat que el pla comprén l’àrea funcional delimitada per l’avinguda d’Alfauir, la ronda Nord, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de Primat Reig. Integra fonamentalment el barri de Benimaclet i, parcialment, els de Camí de Vera i Sant Llorenç, així com el sector de sòl urbanitzable SUP T-4 Benimaclet. L’àmbit compta amb una població de 32.962 habitants i un parc residencial de 17.000 vivendes.

L’equip redactor del pla, liderat per l’arquitecte José María Ezquiaga, Premi Nacional i Europeu d’Urbanisme, incorporarà els resultats del taller a la proposta que s’inclourà en l’avaluació ambiental, pas previ a l’exposició pública perquè s’hi puguen presentar al·legacions.

El taller té lloc després de la consulta pública sobre el Pla Especial de Benimaclet que es va realitzar en juny de 2022 i que va servir de base a l’equip redactor per traçar la primera versió de la intervenció urbanística.

Segons la consulta efectuada l’any passat, el tipus d’instal·lacions i espais més demanats pel veïnat són culturals i esportius (34,2 %), junt amb les zones verdes i parcs (33,4 %). El 17,4 % de les persones enquestades reclamen més parcs; també zones per a gossos (9,5 %), més cura dels jardins (5,8 %), i millorar el manteniment de l’horta (0,8 %).

Igualment, un 66 % n’al·ludix a la manca d’oportunitats laborals al barri, un 71,2 % considera que no hi ha opcions perquè els joves puguen emancipar-se i quedar-se a viure, el 88,3 % assenyala la necessitat d’augmentar la vivenda pública de lloguer assequible, i un 81,8 %, més oferta residencial.