S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Observatori del Canvi Climàtic programa un taller gratuït sobre adaptació de les ciutats al canvi climàtic

• El Jardí de Polifil

15/05/2023

L’Observatori del Canvi Climàtic de l’Ajuntament de València ha programat un taller sobre adaptació i resiliència de les ciutats davant el calfament global i el canvi climàtic. El taller se celebra dimarts, 16 de maig, a la seu de la Fundació València Clima i Energia, al carrer del Doctor Lluch, 60. El taller és gratuït fins a completar aforament però cal confirmar assistència al correu cities@unav.es.
 

Emilio Servera, tècnic de Projectes Ambientals i responsable de l’Observatori del Canvi Climàtic, ha destacat que “al taller tindrem un equip de persones expertes com Rene Lindner, Carmen Jaca i Josune Hernantes, que ens ajudaran a entendre millor els estàndards relacionats amb l'adaptació al canvi climàtic, com ens poden servir, i també com podem contribuir a desenvolupar estos estàndards”.

Segons Servera, “l’Observatori del Canvi Climàtic és un espai per a la formació, conscienciació i sensibilització contra el canvi climàtic i, gràcies a este projecte, tindrem l’oportunitat d'aprendre de manera gratuïta sobre com usar els estàndards per a processos d'adaptació al canvi climàtic”.

El taller està especialment dissenyat per a servir de guia els agents implicats en el disseny i implementació de polítiques d'adaptació climàtica, des del personal municipal als proveïdors d'energia i aigua, gestors de crisis, investigadors, indústria…

El taller s’emmarca en el Pacte Verd Europeu, una estratègia que impulsa la Unió Europea per a aconseguir la neutralitat climàtica de les comunitats i la seua adaptació i resiliència davant els reptes que planteja el canvi climàtic. En este sentit, les ciutats són una peça clau per a aconseguir eixos objectius.

València va començar a treballar en l’adaptació al canvi climàtic l’any 2014, quan es va signar l'adhesió a la iniciativa anomenada “Pacte dels Alcaldes per a l'Adaptació al Canvi Climàtic” de la Comissió Europea. El treball realitzat des de llavors, incloent-hi el compromís de València de ser ciutat neutra i resilient climàticament en 2030 i la seua elecció com a capital verda europea en 2024, han marcat l’agenda de la ciutat en polítiques mediambientals i de transició energètica.