S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament adjudica la instal·lació de 7.000 plaques solars en les cobertes dels nínxols dels cementeris municipals

La Junta de Govern també ha assignat el contracte d’obres del carril bici de l’avinguda de Cid que enllaça amb l’àrea metropolitana per l’Oest, i ha licitat la remodelació del jardí del Doctor Lluch

• Projecte Requiem in power

10/03/2023

La Junta de Govern Local ha adjudicat hui, per un montant de 3.277.251,86 euros, la planta solar urbana més gran d’Espanya, que es farà als sostres dels 5 cementeris municipals de València: el Grau, Benimaclet, Campanar, Cabanyal-Canyamelar i el General. Este projecte, anomenat ‘Requiem in Power’ (RIP), contempla la instal·lació d’unes 7.000 plaques solars “i s’emmarca en les polítiques de transició energètica aplicades a València per a avançar en el compliment dels compromisos davant el canvi climàtic”, tal com ha explicat hui el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, en aclarir que “l’energia que s'obtinga es destinarà a autoconsum, però també s'oferirà a les famílies en risc d'exclusió”. “En total, es pot arribar a proveir a un miler d'habitatges”, ha afirmat.
 

El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha informat hui, acompanyat del regidor d’Hisenda Borja Sanjuán, d’este acord de l’executiu local, que també ha aprovat, entre altres assumptes, l’adjudicació del contracte d’obres del final del carril bici de l’avinguda del Cid per un import de 383.202,99 euros; O la licitació de les obres de remodelació del jardí del carrer de Doctor Lluch, al barri del Cabanyal-Canyamelar, per un total de 682.303,01 euros.

Pel que fa al projecte ‘Requiem in Power’, el vicealcalde ha recordat que, “donada la seua envergadura”, s’ha licitat en 5 lots diferents. “El concurs ha sigut un dels que més propostes ha rebut, amb 18 ofertes, el que parla de l’interés del sector en la transformació energètica de València, i preveu la col·locació de 6.628 plaques amb l'objectiu d'arribar a una potència de 2,8 mega vats”, ha detallat.

El cementeri que més plaques solars tindrà serà el General, unes 4.500. La resta es repartirà entre el del Cabanyal (1.437), el del Campanar (375), el del Benimàmet (259) i el del Grau (146).
 

Jardí de Doctor Lluch al Cabanyal

 

Un altre acord de la Junta de Govern relacionat amb les mesures municipals per lluitar contra el canvi climàtic ha sigut el de licitar les obres de remodelació del jardí del Doctor Lluch, en el barri del Cabanyal-Canyamelar. Esta obra, finançada amb els fons EDUSI de la Unió Europea, “permetrà millorar la zona nord d'este espai verd amb un pressupost de 682.303,01 euros i un termini de 5 mesos. “Es tracta de la major actuació en matèria de jardins dins del programa EDUSI per a la reforma i rehabilitació integral del barri del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França”, ha manifest Sergi Campillo, qui ha al·ludit al disseny d’este espai “que s’ha fet mitjançant un procés de participació ciutadana”.

La intervenció, que suposarà una renovació completa del jardí, millorarà els accessos i tot l'equipament, promourà la biodiversitat quant a la vegetació i crearà fins a nou zones diferenciades en els 17.390 metres quadrats que ocupa la superfície del jardí, encara que s’intervé en 9.500 metres de la zona nord del parc.

Està prevista la instal·lació d'equips biosaludables i esportius, la renovació de la zona de jocs, incloent-hi inclusius, el tancament de la zona de jocs infantils, l’habilitació d’una altra per a adolescents, així com espai per a esdeveniments urbans, la renovació del mobiliari urbà, l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la renovació del paviment. A més, entre altres actuacions, s'analitzarà l'estat de conservació de l'arbratge actual i de les espècies arbustives per a intentar conservar-lo i justificar adequadament la substitució d'algun dels exemplars.
 

Carril bici del final de l’avinguda del Cid
 

D’altra banda, en la reunió de la Junta de Govern Local també s’ha decidit adjudicar el contracte d'execució de les obres de construcció del tram que completarà el carril bici de l’avinguda del Cid, des de l’avinguda de Tres Creus fins a la fi del terme municipal que enllaça per l’Oest de la ciutat amb Xirivella i la resta de l’àrea metropolitana.

Esta obra, desenvolupada en el marc de l'Estratègia del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, compta amb un pressupost de 383.202,99 euros i serà finançada per la Unió Europea amb els fons Next Generation EU.

Sergi Campillo ha recordat que es tracta d’un carril bici de 1.100 metres que completarà la connexió de la xarxa ciclista de València amb la de Xirivella a través de l'avinguda del Cid, “una demanda històrica de la localitat veïna i que té una clara vocació metropolitana”.

Este nou tram completarà tota la infraestructura ciclista de l'avinguda del Cid que es va obrir fa tan sols unes setmanes. Serà bidireccional, anirà situat en el sentit d'entrada a la ciutat per al trànsit motoritzat i discorrerà fonamentalment per la calçada, sense perjudicar la mobilitat de vianants i respectant al màxim les zones enjardinades. Per a possibilitar-ho, l'estacionament en bateria passarà a cordó o desapareixerà en alguns trams per a garantir l'espai, tant del carril bici com de la resta de vehicles que circulen per la via de servici, així com per a garantir al màxim la preservació de la zona enjardinada.


Propostes per a la gestió de l’Albufera
 

La Junta de Govern també ha donat hui el vist i plau al document que recull les aportacions que el consistori ha proposat per aprovar les normes de gestió de l'Albufera com a espai de la Xarxa Natura 2000, incloent-hi l'àrea marina, i modificar el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de la Conca Hidrogràfica d’este parc natural, atesa la necessitat d'actualitzar el document a la realitat ambiental i socioeconòmica actual d'un espai de la complexitat i el dinamisme com és l’Albufera.

L’Ajuntament ha demanat que estes normes de gestió del parc natural siguen més clares a l’hora de definir el cabal ecològic per a la llacuna de l'Albufera durant el període hivernal i que qualsevol transformació de regadiu al seu voltant no suposarà cap detracció del cabal circulant a l'espai natural protegit.

Sergi Campillo ha explicat estes aportacions “son clau per establir les directrius i els continguts mínims que han de seguir diversos instruments de planificació d'activitats sectorials (agricultura, pesca, caça, ús públic) que tenen una relació molt estreta amb la consecució dels objectius de conservació”.

En este document es realitzen “propostes que persegueixen major claredat en la definició del cabal ecològic per a la llacuna de l'Albufera durant el període hivernal, incloent-hi la definició dels orígens d'est cabal, les vies i la temporalitat d'entrada d'estos cabals a la llacuna”. També es sol·licita reflectir, inequívocament, que qualsevol transformació de regadiu a l'àmbit del PORN no suposarà cap detracció del cabal circulant a l'espai natural protegit, i específicament a la llacuna, i que, en cas de produir-se la transformació, tots els estalvis seran destinats inequívocament a cabal ambiental de l'espai Red Natura, incorporant-se com a tals als futurs plans de conca.

D'altra banda, l’Ajuntament ha suggerit diversos aspectes a desenvolupar relatius a la conservació de la llacuna i els principals canals que l'alimenten i la connecten amb el mar, posant en relleu la necessitat de l'establiment d'objectius de conservació concrets per a estos ambients i suggerint, per exemple, una major ambició a les administracions competents augmentant els requeriments de reducció de fòsfor de les estacions depuradores i una coherència global més gran en la limitació dels nutrients entrants al sistema.

El document també sol·licita major grau de detall en la regulació, mesures de conservació i cartografia relatives a la conservació del medi marí, elements i aspectes fonamentals íntimament lligats a la conservació de les platges i sistema litoral, i en especial en relació al paper de les goles a la comunicació entre el medi terrestre i marí.

Per últim, la Junta de Govern també ha admés la proposta de contractar la concessió de servicis per a l'explotació del servici de bar-cafeteria als centres municipals d'activitats per a persones majors de l'Ajuntament de València (dividit en dos lots), i convocar procediment restringit i aprovar els plecs de condicions. 

Recursos multimèdia

Sergi Campillo