Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

L’Ajuntament inicia les obres de remodelació d’un jardí del centre històric de Campanar

El vicealcalde Campillo destaca que la reforma “es du endavant de la mà del veïnat de Campanar, que demanava una zona adaptada a les necessitats de la gent major”

• El jardí estarà ubicat en l'encreuament dels carrers Benifaió, Mestre Bagant i Macastre

06/07/2022

La Regidoria d'Ecologia Urbana ha iniciat les obres de remodelació d'un xicotet jardí ubicat en l'encreuament dels carrers Benifaió, Mestre Bagant i Macastre, en el centre històric del barri de Campanar. “Es tracta d'una actuació que s'ha dut endavant de la mà de l'Associació de Veïns i Veïnes de Campanar, que demanava una zona més adaptada a les necessitats de les persones majors, principals usuàries d'este espai enjardinat”, ha explicat el vicealcalde Sergi Campillo, titular també de l'àrea d'Ecologia Urbana.

 

Estes obres compten amb un pressupost de 32.573,20 euros, IVA inclòs. El projecte ha sigut redactat pels tècnics municipals del Servici de Jardineria Sostenible, i el termini d'execució dels treballs està previst que tinga una duració de sis setmanes. “L'obra es va aprovar en el marc dels pressupostos participatius DecidimVLC, i per dur-la endavant ens vam reunir amb l'Associació de Veïns per tal concretar quines eren les millores que demanaven. Ens reclamàrem una àrea de descans, més amable per a les persones majors, principals usuàries de l'espai”, ha destacat el vicealcalde Campillo.

El projecte té com a objecte la millora de l'espai urbà situat entre els carrers Macastre, Mestre Bagant i Benifaió, del nucli històric del barri de Campanar, molt a prop de l'església. “Es persegueix posar en valor la zona, que és un dels pocs espais verds del seu entorn, i que en l'actualitat té capacitat limitada per a actuar com a espai de convivència intergeneracional del veïnat del barri. Es tracta de realitzar intervencions destinades a millorar el seu atractiu, instal·lant una font abeurador, bancs i suports isquiàtics, i renovant l'enllumenat, per a així, generar un espai que permeta la interacció entre els veïns”, ha remarcat el regidor d'Ecologia Urbana. “És una actuació xicoteta, però molt important per al veïnat, tal com ens han transmés en les reunions que hem mantingut al llarg del procés”, ha afegit Campillo.

De la mateixa forma es persegueix ampliar la proposta lúdica i d'esplai de la plaça de l'Església, col·locant en ella quatre nous bancs i cinc aparells biosaludables, altres de les peticions veïnals que s'han vist reflectides.

Recursos multimèdia

Sergi Campillo