Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

València entra en la xarxa de destinacions LGTBI+ amb els Gay Games com a principal atractiu turístic en Fitur

“Es tracta d’una gran oportunitat”, ha afirmat la regidora d'Esports, Pilar Bernabé

• Cartell Gay Games València 2026

20/01/2022

Un dels principals atractius de València en FITUR són els Gay Games, que se celebraran a la nostra ciutat l'any 2026, un esdeveniment que serà un referent de l'oferta turística LGTBi+ de la Comunitat Valenciana. La nostra ciutat serà seu entre els mesos de maig i juny de 2026 d'un esdeveniment que durarà una mica més d'una setmana i acollirà competicions de més de 30 modalitats esportives. L'esdeveniment, que també inclourà diverses activitats culturals, atraurà, previsiblement, a 15.000 esportistes i 100.000 visitants, la qual cosa suposarà un impacte econòmic per a la ciutat de més de 120 milions d'euros.

 

I és que València ha entrat en la Xarxa de Ciutats LGTBI+ i els Gay Games són un dels principals atractius turístics i esportius. Durant el dia de hui estos han tingut un especial protagonisme en el Pavelló Internacional de destins LGTBI+ de FITUR. D'esta manera la nostra ciutat passa a formar part d'esta associació que gestiona les principals destinacions turístiques mundials dirigits a este públic objectiu.

Referent a això, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha afirmat des de FITUR que “creiem que esta és una grandíssima oportunitat en l'estratègia que ens marquem quan ens presentem a la candidatura dels Gay Games. Hui s'ha reconegut internacionalment el treball de la ciutat de València per a convertir-se en un destí LGTBI+ internacional i ha sigut reforçat per moltíssimes entitats mundials que estan hui presents en este pavelló”.

Entre les activitats, estan esports autòctons com la pilota valenciana o el colpbol; esports nàutics, com la vela, el rem o el caiac pol; i arts marcials. També esports d'equip –bàsquet, vóley platja, hoquei, futbol, sóftbol o rugbi–, modalitats individuals –esgrima, tennis, golf o ciclisme– i novetats com són els e-sports o el quidditch.

València compta amb un potent atractiu tenint en compte el seu clima, amb més de 300 dies de sol a l'any; la seua gastronomia o la seua agenda cultural. També s'han valorat l'accessibilitat i les comunicacions amb la ciutat; l'aposta per la sostenibilitat i els espais verds; però, especialment, les possibilitats de desenvolupament personal que la ciutat oferix a totes les persones, amb independència del seu sexe, origen ètnic, discapacitat o orientació sexual.

Els Gay Games són esdeveniment esportiu i cultural que, des de 1982, oferix un entorn segur per a la pràctica esportiva del col·lectiu LGBTQ+ i té com a principis bàsics la participació, la inclusió i la diversitat. La pròxima edició, la de 2022, es durà a terme a Hong Kong.

Recursos multimèdia

Pilar Bernabé