S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

La Fundació Esportiva Municipal presenta “Viu l’estiu, viu l’esport”, el programa d'activitats per a l'estiu

El programa compta com a novetat amb un sistema per a previndre ofegaments i amb modalitats esportives adaptades per a la tercera edat

• El pograma complet es pot consultar en la pàgina web de la FDM

10/06/2022

La regidora d'Esports, Pilar Bernabé, ha presentat el pla d'activitats esportives programades per la Fundació Esportiva Municipal (FDM) per a la temporada d'estiu amb l'objectiu d'oferir “una àmplia oferta lúdica esportiva per a totes les edats i amb especial atenció per als menors en edat escolar”. Com a novetat per a enguany es posarà en marxa una experiència pilot amb un sistema tecnològic de seguretat per a previndre ofegaments en els cursos d'estiu de les instal·lacions de gestió directa de la FDM. Una altra novetat enguany consistix en el fet que amb la col·laboració de la regidoria d'Envelliment Actiu s'adaptaran cursets de natació, marxa nòrdica i activitats dirigides per a les persones de la tercera edat.

 

Pilar Bernabé s'ha felicitat perquè este és l'estiu en què les activitats esportives recuperen la normalitat després de la pandèmia i ha destacat la novetat del programa per a majors, que es durà a terme en les piscines municipals de Natzaret i Benimaclet i a la platja pel que fa a la marxa nòrdica.

El Programa de les Escoles Esportives d'Estiu, que compta amb la col·laboració i organització de les federacions i entitats esportives de la ciutat, permet combinar esport i diversió sense descurar el vessant educativa. Esta programació inclourà enguany un total de 6.000 places a preus populars per a edats compreses entre els 4 i els 18 anys, amb un 10% de places bonificades per a menors en risc d'exclusió social. Les activitats es realitzaran en 12 escoles esportives d'estiu per a afavorir una variada i atractiva pràctica esportiva.

A més, entre els mesos de juny i setembre es podrà gaudir de fins a 18 esdeveniments esportius i competicions de diverses disciplines, de les quals huit se celebraran a la platja. D'altra banda, es mantenen les activitats esportives dirigides d'anys anteriors i que també es desenvolupen en l'arena, com el ioga, el taitxí, el fitness, cross training, pilates o programes d'esport i salut per a la tercera edat, entre altres.

Sistema anti ofegament

La regidora d'Esports i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, ha assenyalat referint-se a l'experiència pilot per a evitar ofegaments que “si dona bon resultat s'estudiarà fer-ho extensiu a totes les activitats entorn de la natació que organitza la Fundació Esportiva”. Este sistema s'usarà, de moment en els cursos de natació de les piscines cobertes de Natzaret, Sant Lluïs, i El Carmen, així com les descobertes del Palmar, Natzaret i Benicalap.

El dispositiu va col·locat en els capells, ulleres o cintes adaptades per als nadadors que emetrà una alarma en el rellotge intel·ligent del socorrista si detecta que l'usuari roman per davall de l'aigua un temps excessiu. A més, este sistema permetrà als nadadors comptar la distància, nombre de llargs o el temps mitjà per cada 100 metres.

Campus d'estiu i activitats a la platja

Este estiu hi haurà huit piscines municipals descobertes en servici el que “permetrà a la ciutadania combatre les altes temperatures i oferir una alternativa d'oci”. Són les piscines del Poliesportiu Benimaclet, Benicalap, L'hípica, El Palmar, Castellar-Oliveral, Benimàmet, Parc de l’Oest i Natzaret.

Hi ha programades 2.436 places en activitats aquàtiques a més de les previstes en la instal·lació municipal de voleibol platja de la Malva-rosa que té 18 pistes de voleibol i que admeten variacions per a realitzar altres esports.

D'altra banda, enguany la FDM ha sol·licitat l'autorització per al muntatge de 4 canals nàutics a la platja del Cabanyal, que possibilitaran la pràctica de diferents activitats aquàtiques com a catamarà, windsurf i paddle sud.

El programa complet d'activitats es pot consultar en la pàgina web de la Fundació Esportiva Municipal (https://www.fdmvalencia.es/es/) i ja es pot sol·licitar la inscripció.

Recursos multimèdia

Veure àlbum complet en Flickr

Pilar Bernabé
Pilar Bernabé