S'està cercant, espereu....

Notícies Destacades | Ajuntament de València - València

Cerca de notícies

Data (dd/mm/aaaa)

Cerca per dia

Últimes notícies


Tornar

El Cicle Integral de l'Aigua conclou les obres al carrer de la Pau a temps per a celebrar les Falles

S'han invertit 800 milions d'euros renovant la xarxa per a millorar el servici i evitar fuites

• Les obres s'han programat perquè no afectaren les celebracions més tradicionals de la ciutat

01/03/2023

El Cicle Integral de l'Aigua ha finalitzat tal com estava previst les obres en la xarxa d’abastiment d'aigua potable del carrer La Pau, que han consistit en la renovació de les canonades que discorren pel districte de Ciutat Vella. La regidora Elisa Valía ha explicat que l'actuació “era absolutament imprescindible per a oferir a la ciutadania el millor servici d'aigua possible”, alhora que ha especificat que “era igualment important que les obres estigueren acabades abans que arrancaren les festes, com així ha sigut”.
 

Valía ha assenyalat que un dels objectius era “que les obres estigueren acabades abans que arrancaren les Falles d'enguany, atés que es tracta d'una de les zones cèntriques de la ciutat per la qual discorren rius de gent en estes dates i, a més, és especialment destacada els dies d'Ofrena”.

Les obres de rehabilitació de les conduccions d'aigua potable han suposat una inversió de 800 milions d'euros i amb elles, a més de renovar la xarxa, s'eviten possibles fuites d'aigua “i millorem encara més la qualitat de l'aigua subministrada als veïns i veïnes d'este barri valencià”, ha manifestat la regidora.

Valía ha subratllat que “l'organització i la planificació és fonamental perquè permet complir amb els terminis i fins i tot avançar-los en la mesura de les possibilitats”. En tot cas, la regidora també ha expressat la seua “gratitud” als veïns i les veïnes i als comerciants i ha agraït la seua “compressió” perquè, “si bé les obres són imprescindibles per a fer de la nostra xarxa d’abastiment un servici cada vegada més robust, és lògic que es produïsquen unes certes molèsties mentre dura l'actuació”.

Amb esta renovació es completa la que ja es va dur a terme fa uns anys entorn del Mercat Central i que ha permés millorar la xarxa i garantir un millor servici en tot este entorn urbà.

Amb la finalitat d'assegurar la continuïtat del servici estes obres s'han realitzat en tres fases diferents. Així, s'han pogut coordinar les afeccions que les obres podien tindre en determinades dates, atés que diverses festivitats acostumen a celebrar actes centrals en este eix clau de la ciutat.

Així, durant els mesos de juliol i octubre es va dur a terme la renovació de 205 metres de canonada de la xarxa de distribució amb noves canonades de diàmetres compresos entre 100 i 150 mm. També es va dur a terme la renovació de les corresponents connexions que donen servici als edificis.

Amb posterioritat a la festivitat del 9 d’Octubre, van començar les obres de renovació de la canonada arterial de transport. En una primera fase, 90 metres en la zona de la plaça d'Alfons el Magnànim i fins al número 35 del carrer de la Pau per a canviar una canonada centenària de fosa grisa de diàmetre 400 mil·límetres per una nova canonada de fosa dúctil del mateix diàmetre.

Després de Nadal, i amb l'horitzó de les festes de Falles, s'ha afrontat el tram més ambiciós i difícil, amb la continuació de la renovació de 275 metres de canonada arterial, des del número 35 del carrer de la Pau fins a connectar amb el tram recentment renovat en 2021, situat a l'altura del nº7 del carrer de la Pau. Duent a terme l'execució de fins a 3 trams en simultaneïtat, s'ha aconseguit l'objectiu, deixant operatiu al trànsit el carrer.

Recursos multimèdia

Elisa Valía